Bulviniai lizdeliai
- Ingredientai
- 10 bulvių; 
 1 kiaušinio trynys;
 50 g konservuotų kukurūzų;
 3 šaukštai kvietinių miltų;
 1 svogūnas;
 100 g virtos dešros (daktariškos);
 100 g virtų grybų;
 100 g žirnių;
 pienas;
 aliejus;
 prieskoniai bulvėms;
 spirgučiai (jeigu patinka).
- Gaminimas
-  Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti "Santa Maria" prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels. 
Gairės: bulvės, kiaušinio trynys, konservuoti kukurūzai, kvietiniai miltai, svogūnas, virta dešra, virti grybai, žirniai, pienas, aliejus, prieskoniai bulvėms, spirgučiai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Strėvos suktinis
 
  
  
  
  
  
| Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... | 
 
  Avienos pjaustiniai
 
  
  
  
  
  
| Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... | 
 
  Iškylautojų šonkauliukai
 
  
  
  
  
  
| Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... | 
 
  Pomidorai tešloje
 
  
  
  
  
  
| Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... | 
 
  Krevetės su šonine
 
  
  
  
  
  
| Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... | 
 
  Šašlykų marinatas
 
  
  
  
  
  
| Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... | 
 
  Kaip mes be bulvių
 
  
  
  
  
  
| Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... | 
 
  Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
 
  
  
  
  
  
| Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... | 
 
  Lašišos filė apelsinų sultyse
 
  
  
  
  
  
| Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... | 
 
  Baklažanai graikiškai
 
  
  
  
  
  
| Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... | 
 
  Vištienos – daržovių vėrinukai
 
  
  
  
  
  
| Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... | 
 
  Cinamono-medaus sparneliai
 
  
  
  
  
  
| Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... | 
 
  Jautiena su slyvomis
 
  
  
  
  
  
| Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... | 
 
  Švediški veršienos suktinukai
 
  
  
  
  
  
| Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... | 
 
  Kiaulienos kepsniai
 
  
  
  
  
  
| Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 