Troškinti kopūstai pomidorų padaže
- Ingredientai
10 šaukštų pomidorų padažo;
800 ml raugintų kopūstų;
6 rūkytos medžiotojų dešrelės;
150 g šaltai rūkytos šoninės;
1 kg šviežių bulvių.- Gaminimas
-
Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų perplauti. Sudėti kopūstus į katiliuką, kuriame troškinsite, užpilti vandeniu tiek, kad užtektu troškinimui, nes kitaip gausis kaip sriuba. Kol kopūstai troškinsis, susipjaustykite mažais kubeliais šoninę, ją pakepinkite ir suberkite į puodą, kuriame troškinate kopūstus. Nusiplaukite šviežias bulves ir virkite su lupenomis. Už 30-40 min troškinimo patikrinkite ar kopūstai suminkštėję, įdėkite druskos, pipirų pagal skonį.Tuomet sudėkite griežinėliais supjaustytas medžiotojų dešreles ir įpilkite pomidorų padažo. Dar patroškinkite 10 min.
Išvirusias bulves nusilupkite ir valgykite su troškintais kopūstais.
Ps. vietoj medžiotojų dešrelių galima dėti parūkytų šonkauliukų.
Gairės: pomidorų padažas, rauginti kopūstai, medžiotojų dešrelės, šaltai rūkyta šoninė, šviežios bulvės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Greiti vištienos blyneliai
| Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |
"Raudoni ryžiai"
| Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |
Makaronai su lašiša
| Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |
Stirniena su spanguolėmis ir bananais
| Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |
Ypatingai traški pica
| Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |
Kiauliena korėjietiškai
| Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |
Gardusis žuvies patiekalas
| Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |
Netradicinė lydeka
| Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
Varškės apkepas
| Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
| Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |
Bulvinė pica
| Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |
Švelni vištiena su levandų medumi
| Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |
Išvirkštiniai balandėliai
| Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |
Voveraitės grietinės padaže
| Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |
Rudens gėrybės sveikatai
| Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |


