Bulvių plokštainis
- Ingredientai
- 2 kg bulvių; 
 druska;
 grietinė;
 1 kiaušinis;
 500 g mėsos troškinimui;
 1 stiklinė pieno;
 1 svogūnas.
- Gaminimas
-  Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame į bulvių masę, įmušame kiaušinį, pabarstome druskos, išmaišome. Mėsą skirtą troškinimui dedame į keptuvę ir patroškiname, apibarstome truputėli druska, įpilame kelis šaukštus aliejaus ir pusę stiklinės vandens, troškiname apie 15 min. Mėsą sudedame į bulvių masę ir išmaišome. Kepame 60 min. 
 Bulvių plokštainis gaunasi minkštas, purus ir labai skanus.
Gairės: bulvės, druska, grietinė, kiaušinis, mėsa troškinimui, pienas, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Rudens gėrybės sveikatai
 
  
  
  
  
  
| Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... | 
 
  Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai
 
  
  
  
  
  
| Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... | 
 
  Baravykų kotletai
 
  
  
  
  
  
| Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... | 
 
  Baklažanų sluoksniuotis
 
  
  
  
  
  
| Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... | 
 
  Netikri balandėliai
 
  
  
  
  
  
| Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... | 
 
  Troškintos daržovės su mėsa
 
  
  
  
  
  
| Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... | 
 
  Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
 
  
  
  
  
  
| Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... | 
 
  Vištienos ir daržoviu troškinys
 
  
  
  
  
  
| Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... | 
 
  Bulvių - grybų apkepas
 
  
  
  
  
  
| Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... | 
 
  Tortilija su daržovėm ir mėsa
 
  
  
  
  
  
| Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... | 
 
  Įdaryti baklažanai
 
  
  
  
  
  
| Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... | 
 
  Skanus ir paprastas troškinukas
 
  
  
  
  
  
| Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... | 
 
  Bulvinė pica
 
  
  
  
  
  
| Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... | 
 
  Įdaryta paprika
 
  
  
  
  
  
| Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... | 
 
  Vištienos kepsnys ''ZARA''
 
  
  
  
  
  
| Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname... | 
PUSLAPIAI: 
    
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 