Kepsniai iš faršo
- Ingredientai
- 500 g mėgstamo faršo; 
 1 kiaušinis;
 truputis česnako;
 mėsa;
 faršo prieskoniai;
 sauja džiūvesėlių;
 pora šaukštų krakmolo;
 šaukštas grietinės;
 2 pomidorai;
 250 g fermentinio sūrio;
 3 šaukštai majonezo;
 1 šaukštas krienų.
- Gaminimas
-  Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus miltuose iškepame keptuvėje. Iškepusius dedame į lėkštę. Majonezą sumaišome su krienais (jei nemėgstate, galima jų ir nenaudoti), aptepame iškeptus faršo kepsniukus, ant viršaus uždedame po griežinėlį pomidoro ir užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame į orkaitę, arba i mikrobangų krosnelę, kad išsilydytų sūris. 
 Garnyrą galite patys rinktis. Galima naudoti virtas, apkeptas bulves, pomidorų, agurkų, ridikėlių salotas su grietine ir šviežiai marinuotus agurkėlius.Paruoštus kepsniukus dedame į lėkštę, sudedame garnyrą, salotas. 
Gairės: faršas, kiaušinis, mėsa, faršo prieskoniai, džiūvėsėliai, krakmolas, grietinė, pomidorai, fermentinis sūris, majonezas, krienai.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Keksiukai su porais ir kumpiu
 
  
  
  
  
  
| Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... | 
 
  Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis
 
  
  
  
  
  
| Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... | 
 
  Makaronai su dilgėlių pesto
 
  
  
  
  
  
| Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... | 
 
  Lazanija su špinatais ir varške
 
  
  
  
  
  
| Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... | 
 
  Kimšti vištienos ketvirčiai
 
  
  
  
  
  
| Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... | 
 
  Spageti su troškintomis dešrelėmis
 
  
  
  
  
  
| Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... | 
 
  Širdelių guliašas
 
  
  
  
  
  
| Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... | 
 
  Bulvių apkepas su kumpiu
 
  
  
  
  
  
| Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... | 
 
  Gardžios keptos bulvės
 
  
  
  
  
  
| Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... | 
 
  Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais
 
  
  
  
  
  
| Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... | 
 
  Išsigandęs plovas
 
  
  
  
  
  
| Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... | 
 
  Pamorkavęs šampiukų troškinys
 
  
  
  
  
  
| Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... | 
 
  Baltieji ryžiai gardinti vynu
 
  
  
  
  
  
| Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... | 
 
  Farširuotas karpis
 
  
  
  
  
  
| Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... | 
 
  Maskvietiškas žuvies apkepas
 
  
  
  
  
  
| Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 