Lazanija su kepenėlėmis
- Ingredientai
- 0,5 šaukštelio džiovintų citrinos žievelių; 
 2 pomidorai;
 200 g vištienos kepenėlių;
 250 g lazanijos juostelių;
 250 ml balto vyno;
 25 ml grietinėlės;
 25 ml sultinio;
 3 šaukštai pomidorų padažo;
 5 šaukštai aliejaus ir desertinio vyno;
 500 g kapotos mėsos;
 50 g baltųjų grybų arba pievagrybių;
 60 g sūrio;
 cinamonas;
 lauro lapelis;
 pipirai;
 svogūnas.
- Gaminimas
-  Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles. Svieste apkepinkite svogūnus, pomidorus, mėsą. Į mėsa sudėkite pomidorų padažą, įpilkite baltą vyną, suberkite prieskonius ir troškinkite 20 minučių. Tuomet įpilkite sultinį. Nuplaukite grybus ir supjaustykite puselėmis. Į mėsą sudėkite grybus, kepenėles, supilkite desertinį vyną ir grietinėlę. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Riebalais ištepkite didelę kepimo formą. Į ją sluoksniais sudėkite lazanijos juosteles ir mėsos padažą. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite karštoje orkaitėje (200 laipsnių) apie 30 min. 
Gairės: Džiovintos citrinos žievelės, pomidorai, vištienos kepenėlės, baltas vynas, grietinėlė, sultinys, pomidorų padažas, kapota mėsa, pievagrybiai, sūris, cinamonas, pipirai, svogūnas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
 
  
  
  
  
  
| Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... | 
 
  Cepelinai
 
  
  
  
  
  
| Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... | 
 
  Kepta lydeka
 
  
  
  
  
  
| Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... | 
 
  Makaronų - grybų troškinys
 
  
  
  
  
  
| Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... | 
 
  Višta paruošta šventinei progai
 
  
  
  
  
  
| Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... | 
 
  Keptos bulvės su mėsa
 
  
  
  
  
  
| Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... | 
 
  Vegetariškas plovas
 
  
  
  
  
  
| Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... | 
 
  Žemaičių blynai
 
  
  
  
  
  
| Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... | 
 
  Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
 
  
  
  
  
  
| Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... | 
 
  Lašiša su agurkais ir krapais
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... | 
 
  Faršo krepšeliai
 
  
  
  
  
  
| Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo... | 
 
  Vištiena gabaliukais
 
  
  
  
  
  
| Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti... | 
 
  Troškinukas
 
  
  
  
  
  
| Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti... | 
 
  Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže
 
  
  
  
  
  
| Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min.... | 
 
  Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais
 
  
  
  
  
  
| Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 