Saldžiai rūgšti vištiena
- Ingredientai
- 100 g konservuotų ananasų; 
 2 šaukštai tamsaus sojų padažo,;
 2 viščiukų krūtinėlės be kaulo;
 25 g kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių);
 aliejus;
 maišelis ryžių;
 morka.- Padažui: 
 pusė šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero;
 raudona ir žalia saldžioji paprika;
 šaukštas cukraus;
 šaukštas ryžių acto;
 svogūnas.
- Gaminimas
-  Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. 
 Paprikas išvalyti, svogūnus ir morkas nulupti. Viską supjaustome.
 Konservuotų ananasų gabaliukus nuvarvinam kiaurasamčiu. Poros šaukštų nuvarvinto skysčio prireiks šiek tiek vėliau.
 
 Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėti vištieną, lenvai apkepti. Veliau sudėti paprikas, morkas, svogūnus. Pabaigoje sudėti ananasus.
 Nuo ananasų nupiltą skystį reikia sumaišyti su krakmolu, sojų padažu, ryžių actu, cukrumi ir šviežiai tarkuotais imbierais.Gautą padažą supilti į keptuvę, maišant pakaitinti kol sutirštės. Jeigu pastebėsite, kad padažas per tirštas, reikės įpilti šiek tiek vandens. 
Gairės: konservuoti ananasai, sojų padažas, viščiukų krutinėlė, kukurūzų krakmolas, aliejus, ryžiai, morka, cukrus, actas, svogūnas, imbieras.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Vištiena su naminiais makaronais
 
  
  
  
  
  
| Naminiai makaronai. Suplakite kiaušinius, įpilkite apie 50 ml. vandens, ir idėkite saukštelį druskos.... | 
 
  Šernienos kumpis su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
 
  
  
  
  
  
| Vandenį marinatui pavirinti su druska, česnaku, pipirais, kadagio uogomis ir prieskoniais. Ataušinti, pridėti... | 
 
  Šerniena su baravykų rissoto
 
  
  
  
  
  
| Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska,... | 
 
  Triušienos troškinys
 
  
  
  
  
  
| Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma... | 
 
  Šernienos kepsnys
 
  
  
  
  
  
| Šernienos nugarinę supjaustyti ir pamušti, pabarstyti prieskoniais ir smulkintu česnaku. Sudėti į... | 
 
  Stirnienos kepsnys
 
  
  
  
  
  
| Filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti su sviestu. Prieš baigiant kepti įpilti vyno, dar po kelių minučių... | 
 
  Dailininko A.Vozbino koldūnai su mėsa
 
  
  
  
  
  
| Labai gerai išgaląstu peiliu, smulkiais gabaliukais sukapokite mėsą ir svogūnus. (Nenaudokite mėsmalės, nes... | 
 
  Triušienos guliašas su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje su aliejumi pakepti svogūną. Šiems suminkštėjus, sudėti apkepti triušieną. Apkepus... | 
 
  Troškinta šerniena su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, juodaisiais pipirais. Padaryti įpjovimus ir į kiekvieną įdėti per pusę... | 
 
  „Netikras zuikis“
 
  
  
  
  
  
| Svogūnus ir česnakus susmulkinti, smulkiai sutarkuoti bulves, įmušti kiaušinius. Viską maišyti... | 
 
  Farširuota Kalėdinė lydeka
 
  
  
  
  
  
| Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo... | 
 
  Tradicinis keptas karpis Kūčioms
 
  
  
  
  
  
| Nuskustą ir išdarinėtą karpį supjaustyti gabaliukais, įtrinti druska, prieskoniais, apibarstyti miltais ir... | 
 
  Pikantiški lydekos ir vištienos kotletukai
 
  
  
  
  
  
| Virtuviniu kombainu susmulkinkit vištienos ir lydekos filę arba tiesiog sumalkite per smulkų sietelį. Viską... | 
 
  Netradicinė lydeka
 
  
  
  
  
  
| Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... | 
 
  Kepta višta su bulvėmis
 
  
  
  
  
  
| Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 