Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku
- Ingredientai
1 nedidelis, smulkiai supjaustytas svogūnas;
20 suplėšytų baziliko lapelių (ir dar keli papuošimui);
3 stiklinės (apie 750 g) verdančio daržovių sultinio;
30 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
350 g rizoto ryžių.4 porcijoms:
500 g nuluptų ir gabalėliais supjaustytų pomidorų;
90 g sviesto;
90 ml sauso baltojo vyno;
druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.- Gaminimas
-
Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 3-4 min. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Pakepinkite, kol pomidorai išsileis ir masė šiek tiek sutirštės (apie 20 min.).
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite ryžius ir 2 min. pakepinkite. Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol išgaruos. Įmaišykite paruoštą pomidorų padažą ir baziliko lapelius. Gerai maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį- po ½ stiklinės (125 ml), kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Įmaišykite likusį sviestą bei sutarkuotą parmezaną. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Patiekalą papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite karštą.
Gairės: svogūnas, baziliko lapeliai, daržovių sultinys, parmezano sūris, ryžiai, pomidorai, baltas vynas, juodieji pipirai, sviestas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Strėvos suktinis





Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... |

Avienos pjaustiniai





Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... |

Iškylautojų šonkauliukai





Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... |

Pomidorai tešloje





Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... |

Krevetės su šonine





Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |

Šašlykų marinatas





Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... |

Kaip mes be bulvių





Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... |

Keptos cukinijų valtelės ant grotelių





Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... |

Lašišos filė apelsinų sultyse





Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |

Baklažanai graikiškai





Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... |

Vištienos – daržovių vėrinukai





Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |

Cinamono-medaus sparneliai





Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |

Jautiena su slyvomis





Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... |

Švediški veršienos suktinukai





Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... |

Kiaulienos kepsniai





Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... |