Ryžiai su daržovėmis
- Ingredientai
200 g ryžių;
1 paprika;
100 g pievagrybių;
1 - 2 svogūnai;
1 morka;
1 brokolis;
2 skiltelės česnako;
prieskoniai (druska, pipiras, karis ir kiti pagal skonį).- Gaminimas
-
Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje. Daržovės troškinamos vandenyje, o ne aliejuje, tuomet išsaugomas daržovių aromatas ir maistinės savybės. Jei ryžius valgysite su mėsa, ją taip pat troškinti su daržovėmis. Kai daržovės jau beveik paruoštos ir vanduo nugaravęs, įberti truputi druskos ir susmulkintą česnaką. Po to sudėti išvirusius ryžius, apibarstyti kariu (nepadauginkite, nes bus per aštru) ir kitais prieskoniais. Dar truputį pakepti, kad apskrustų ir jau galima patiekti.
Gairės: ryžiai, paprika, pievagrybiai, svogūnai, moka, brokolis, česnakas, prieskoniai, druska, pipiras.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Vištienos file agurkėlių apklote
| Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |
Vištienos kepsnys
| Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |
Bulvių apkepėlė
| Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |
Pyragas su mesa ir brokoliais
| Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
| Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
| Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |
Sparneliai meduje
| Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |
Pikantiški grybai
| Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |
Keksiukai su porais ir kumpiu
| Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |
Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis
| Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |
Makaronai su dilgėlių pesto
| Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |
Lazanija su špinatais ir varške
| Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |
Trupininis pyragas
| Sviestą ištirpinti, įdėti cukrų, maišyti ant silpnos ugnies, kol ištirps, nebekaitinti.... |
Kimšti vištienos ketvirčiai
| Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |
Spageti su troškintomis dešrelėmis
| Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |


