Švediški veršienos suktinukai
- Ingredientai
0,5 kg veršienos faršo;
3 didelės virtos bulvės;
džiuvesėliai suktinukams apvolioti;
vanduo;
1 kiaušinis;
1 šaukštas krakmolo;
1 svogūnas;
druska;
pipirai;
faršo prieskoniai;
petražolės;
krapai.Įdarui:
poro arba svogūnų laiškų;
200g fermentinio sūrio.- Gaminimas
-
Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti atvėsti.
Faršą susimaišyti į vienalytę masę su praaušusiais svogūnais, sutrintomis bulvėmis, kiaušiniu, džiuvesėliais, krakmolu, vandeniu, žolelėmis bei paprieskoniuoti. Maistinę plėvelę pasitiesti ant stalo. Sudrėkinti jos paviršiu ir paskleisti faršą. Ant viršaus vėl uždėti maistinę plėvelę ir iškočioti masę plonai stačiakampio formos. Ant kiekvieno dėti pjaustyto poro ar svogūno laiškų, tarkuoto sūrio ir atsargiai susukti. Keptuvėje pusiau įkaitinti alyvuogių alieju su sviestu ir atsargiai apkepti iki gražaus rudumo ( bet turi viskas iškepti). Išėmus atsidėti, o keptuvėje pasidaryti padažiuką: likusius riebaliukus užbarstyti gerą šaukštą miltų, kepant pamaišyti vis. Užpilti grietinėlę bei vandeniu, paskaninti. Sudėti suktinukus, užspausti kelias česnako skilteles ir kelias min uždengus patroškinti ;) Mes valgėme su ant sviesto pakeptomis virtomis bulvėmis bei burokėlių mišraine, tinka ir šviežių agurkų su pomidorais mišrainė.
Gairės: Veršienos faršas, bulvės, džiūvėsėliai, vanduo, kiaušinis, krakmolas, svogūnas, druska, pipirai, faršo prieskoniai, krapai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Maltos kiaulienos apkepas su bulvėmis





Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite kartu su malta kiauliena. Įberkite druskos, pipirų. Ištirpytame... |

Guliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkais





Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite susmulkintus... |

Raudonieji barščiai





Į puodą suberkite šiaudeliais supjaustytus burokėlius, užpilkite keliais šaukštais sultinio,... |

Virtiniai





Kiaušinius, vandenį, druską išmaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir puse porcijos vandens (kad... |

Kepti kalmarų žiedai





Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |

Įdaryti kalmarai





Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |

Paella





1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |

Šernienos troškinys





Šernieną supjaustome mažais gabaliukais, paprieskoniuojam ir palaikom per naktį. Mėsą apkepiname svieste,... |

Troškinti grybai su bulvėmis





Nuvalytus ir nuplaukus grybus 5-6 minutėms pamerkite į karštą vandenį. Nukoškite per kiaurasamtį.... |

Įdaryti pomidorai





Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą, vidų pabarstykite druska ir pipirais.... |

Moliūgų apkepas





Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi kol suminkštėja. Ištriname... |

Ryžiai su daržovėmis





Ryžius virti atskirame puode.O kol ruošiami ryžiai, daržoves supjaustyti ir troškinti keptuvėje.... |

Kepta višta su džiovintais vaisiais





Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |

Su alumi marinuotas kiškis





Išdarinėtą kiškį užpilkite alumi ir laikykite 2 dienas. Tada nusausinkite ir prismaigstykite... |