Jautiena kinietiškai
- Ingredientai
400 g jautienos;
100 g porų;
2 skiltelės česnako;
25 g sezamo sėklų;
druska;
juodieji pipirai;
alyvuogių aliejus;
sojos padažas;
vyno actas.- Gaminimas
-
Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės ugnies. Išimti sėklas. Jautieną supjaustyti pailgomis nedidelėmis juostelėmis. Į tą pačią keptuvę įpilti aliejaus ir įdėti apibertą druska ir juodaisiais pipirais jautieną. Kepti ant didelės ugnies 3-4 minutes. Porus supjaustyti griežinėliais, česnakus smulkiai sukapoti. Į keptuvę įpilti 2 šaukštus vyno acto ir 4 šaukštus sojos padažo. Sumažinti ugnį. Įdėti porus ir česnakus, gerai sumaišyti. Kepti dar 2-3 minutes, gerai maišyti, kad padažas nepridegtų. Išimti mėsą iš keptuvės ir sumaišyti su sezamo sėklomis. Patiekalą patiekti su ryžiais ir sojos padažu.
Gairės: Jautiena, česnakas, sezamo sėklos, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, sojos padažas, vyno actas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Maskvietiškas žuvies apkepas
| Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |
Avižiniai blyneliai su varške
| Dribsnius užpilti pienu ir palikti kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berti... |
Obuolių ir juodos duonos apkepas
| Duoną sumaišykite su nuplikytomis razinomis, prieskoniais ir cukrumi. Obuolius supjaustykite plonomis... |
Žąsis su obuoliais
| Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti.... |
Vegetariška daržovių lazanija
| Baklažaną, cukiniją, morkas ir pomidorus supjaustykite maždaug 3 mm storio juostelėmis. Baklažaną ir cukiniją 30... |
Kimšta antis su bulvėmis
| Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir... |
Vegetariški šašlykai
| Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir... |
Bulvių užkepėlė
| Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai... |
Lazanija su kepenėlėmis
| Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles.... |
Blynai su vištienos ir pievagrybių įdaru
| Pasigaminame įprastą lietinių tešlą ir iškepame blynus.Vieną pusę galim palikti nepilnai... |
Saldžiai rūgšti vištiena
| Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir... |
Koldūnai su jautiena
| Suminkom tešlą iš miltų, vandens, druskos, pipirų, kiaušinio. Dedam į šaldytuvą ir... |
Itališkas risotto su pomidorais ir šviežiu baziliku
| Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite... |
Varškėčiai su grietine
| Mėsmale permalkite varškę, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir miltais. Iš... |
Daržovių sriuba
| Supjaustykite svogūnus, česnakus ir pakepinkite aliejuje. Tada sumaišykite juos su morkomis ir salierais.... |

