Jautiena kinietiškai
- Ingredientai
- 400 g jautienos; 
 100 g porų;
 2 skiltelės česnako;
 25 g sezamo sėklų;
 druska;
 juodieji pipirai;
 alyvuogių aliejus;
 sojos padažas;
 vyno actas.
- Gaminimas
-  Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės ugnies. Išimti sėklas. Jautieną supjaustyti pailgomis nedidelėmis juostelėmis. Į tą pačią keptuvę įpilti aliejaus ir įdėti apibertą druska ir juodaisiais pipirais jautieną. Kepti ant didelės ugnies 3-4 minutes. Porus supjaustyti griežinėliais, česnakus smulkiai sukapoti. Į keptuvę įpilti 2 šaukštus vyno acto ir 4 šaukštus sojos padažo. Sumažinti ugnį. Įdėti porus ir česnakus, gerai sumaišyti. Kepti dar 2-3 minutes, gerai maišyti, kad padažas nepridegtų. Išimti mėsą iš keptuvės ir sumaišyti su sezamo sėklomis. Patiekalą patiekti su ryžiais ir sojos padažu. 
Gairės: Jautiena, česnakas, sezamo sėklos, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, sojos padažas, vyno actas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Vaikiška kiaušinienė
 
  
  
  
  
  
| Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... | 
 
  Varškės apkepas su ryžiais
 
  
  
  
  
  
| Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... | 
 
  Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
 
  
  
  
  
  
| Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... | 
 
  Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
 
  
  
  
  
  
| Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... | 
 
  Vištiena su medaus padažu
 
  
  
  
  
  
| Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... | 
 
  Totorių "Azu"
 
  
  
  
  
  
| Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... | 
 
  Žuvies užkepėlė
 
  
  
  
  
  
| Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... | 
 
  Kiauliena su daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... | 
 
  Žuvies apkepas
 
  
  
  
  
  
| Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... | 
 
  Įdaryta cukinija
 
  
  
  
  
  
| Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... | 
 
  Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
 
  
  
  
  
  
| Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... | 
 
  Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
 
  
  
  
  
  
| Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... | 
 
  Virtinukai su mėlynėmis
 
  
  
  
  
  
| Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... | 
 
  Bulviniai lizdeliai
 
  
  
  
  
  
| Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... | 
 
  Barankytės su faršu ir sūriu
 
  
  
  
  
  
| Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 