Jautiena kinietiškai
- Ingredientai
- 400 g jautienos; 
 100 g porų;
 2 skiltelės česnako;
 25 g sezamo sėklų;
 druska;
 juodieji pipirai;
 alyvuogių aliejus;
 sojos padažas;
 vyno actas.
- Gaminimas
-  Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės ugnies. Išimti sėklas. Jautieną supjaustyti pailgomis nedidelėmis juostelėmis. Į tą pačią keptuvę įpilti aliejaus ir įdėti apibertą druska ir juodaisiais pipirais jautieną. Kepti ant didelės ugnies 3-4 minutes. Porus supjaustyti griežinėliais, česnakus smulkiai sukapoti. Į keptuvę įpilti 2 šaukštus vyno acto ir 4 šaukštus sojos padažo. Sumažinti ugnį. Įdėti porus ir česnakus, gerai sumaišyti. Kepti dar 2-3 minutes, gerai maišyti, kad padažas nepridegtų. Išimti mėsą iš keptuvės ir sumaišyti su sezamo sėklomis. Patiekalą patiekti su ryžiais ir sojos padažu. 
Gairės: Jautiena, česnakas, sezamo sėklos, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, sojos padažas, vyno actas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Kepta antis su mandarinais
 
  
  
  
  
  
| Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... | 
 
  Strėvos suktinis
 
  
  
  
  
  
| Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai... | 
 
  Avienos pjaustiniai
 
  
  
  
  
  
| Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos... | 
 
  Iškylautojų šonkauliukai
 
  
  
  
  
  
| Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio... | 
 
  Pomidorai tešloje
 
  
  
  
  
  
| Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome... | 
 
  Krevetės su šonine
 
  
  
  
  
  
| Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... | 
 
  Šašlykų marinatas
 
  
  
  
  
  
| Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad... | 
 
  Kaip mes be bulvių
 
  
  
  
  
  
| Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,... | 
 
  Keptos cukinijų valtelės ant grotelių
 
  
  
  
  
  
| Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5... | 
 
  Lašišos filė apelsinų sultyse
 
  
  
  
  
  
| Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... | 
 
  Baklažanai graikiškai
 
  
  
  
  
  
| Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,... | 
 
  Vištienos – daržovių vėrinukai
 
  
  
  
  
  
| Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... | 
 
  Cinamono-medaus sparneliai
 
  
  
  
  
  
| Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... | 
 
  Jautiena su slyvomis
 
  
  
  
  
  
| Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę... | 
 
  Švediški veršienos suktinukai
 
  
  
  
  
  
| Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti... | 

 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 