Jautienos kepsnys
- Ingredientai
- 400 g. jautienos nugarinės; 
 svogūnas;
 2 skiltelės česnako;
 druska;
 juodieji pipirai;
 alyvuogių aliejus;
 raudonojo vyno actas;
 raudonas sausas vynas.
- Gaminimas
-  Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą gerai apiberti druska ir juodaisiais pipirais. Sudėti jautieną, svogūną ir česnaką į indelį. Sumaišyti, apipilti alyvuogių aliejumi ir įpilti vieną šaukštelį raudonojo vyno acto. Dar kartą sumaišyti ir uždaryti indelį. Palikti mėsą marinuotis šaldytuve 2-6 val. Išimti mėsą, ant kiekvieno kepsnio iš vienos pusės padaryti pailgus įpjovimus. Kepti jautieną ant aliejaus iš indelio po 1-2 min. iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies. Sumažinti ugnį. Po 2-3 min. kepsnius apversti ir apipilti raudonu vynu. Kepti kol vynas neišgaruos. Patiekalą patiekti su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis. 
Gairės: Jautienos nugarinė, svogūnas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, vyno actas, sausas vynas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
| 
 | 
 | 
 
  Kiaulienos kepsniai
 
  
  
  
  
  
| Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Atmuštą mėsytę pasūdome,... | 
 
  Troškinta vištiena su voveraitėmis
 
  
  
  
  
  
| Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... | 
 
  Kiauliena baltame vyne
 
  
  
  
  
  
| Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... | 
 
  Jautiena kinietiškai
 
  
  
  
  
  
| Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... | 
 
  Kiauliena su grybų padažu
 
  
  
  
  
  
| pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... | 
 
  Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis
 
  
  
  
  
  
| Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... | 
 
  Lazanija su špinatais
 
  
  
  
  
  
| Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... | 
 
  Aštrūs makaronai su pomidorų padažu
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... | 
 
  Kriauklės su įdaru
 
  
  
  
  
  
| Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... | 
 
  Įdaryti makaronai
 
  
  
  
  
  
| Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... | 
 
  Makaronai su mėsos faršu
 
  
  
  
  
  
| Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... | 
 
  Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai
 
  
  
  
  
  
| Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... | 
 
  Daržovių troškinys su makaronais
 
  
  
  
  
  
| Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... | 
 
  Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu
 
  
  
  
  
  
| Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... | 
 
  Makaronai su krevetėmis
 
  
  
  
  
  
| Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... | 

 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 