Įdaryti makaronai
- Ingredientai
15 didelių kriauklės formos makaronų;
2 svogūnai;
2 česnako skiltelės;
1 kiaušinis;
2 morkos;
400 g kalakutienos faršo;
sužiedėjusio batono riekelė;
pusė šaukštelio paprikos miltelių;
3 šaukštai aliejaus;
didesnis indelis konservuotų pomidorų be odelių;
1 šaukštas sviesto;
1 šaukštas miltų;
1 stiklinė pieno;
150 g fermentinio sūrio;
druska;
pipirai.- Gaminimas
-
Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus svogūnus ir česnakus pakepinkite aliejuje. Morkų kubelius 5 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Į faršą įmuškite kiaušinį, įdėkite išmirkusią bandelę, apvirtas morkas, pasūdykite, pagardinkite paprikos milteliais, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite ir įdarykite makaronus. Į puodą suverskite smulkintus pomidorus su užpilu, pasūdykite ir 5 min. pakaitinkite. Makaronus sudėkite į kepimo formą, užpilkite padažu ir 10 min. pašaukite į orkaitę. Pakaitinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus, supilkite pieną, pasūdykite. Kai užvirs, supilkite ant makaronų. Ant viršaus išdėliokite sūrio gabaliukus. Apie 30 min. kepkite 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Gairės: Kriauklės formos makaronai, svogūnai, česnakas, kiaušiniai, morkos, kalakutienos faršas, paprikos milteliai, aliejus, miltai, pienas, fermentinis sūris, druska.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis





Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |

Makaronai su dilgėlių pesto





Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |

Lazanija su špinatais ir varške





Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Spageti su troškintomis dešrelėmis





Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |

Kepsniai iš faršo





Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |

Širdelių guliašas





Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |

Bulvių apkepas su kumpiu





Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |

Gardžios keptos bulvės





Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais





Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |

Išsigandęs plovas





Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |

Pamorkavęs šampiukų troškinys





Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |

Baltieji ryžiai gardinti vynu





Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |

Farširuotas karpis





Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |