Vedybų planuotoja su būsimais jaunavedžiais dalinasi naudingais patarimais, kurie padarys šventę nepamirštama.
Karaliauja lemputės ir veidrodžiai
Idėjų planuojamoms vestuvėms K. Kaikarienė semiasi viešėdama didžiausiose Europos parodose. Moteris dažna viešnia Italijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos vestuvių parodose, tad visas švenčių dekoravimo madas sužino vos tik joms atsiradus. Praėjusiais metais karaliavusios žalios spalvos dekoracijos (samanos, palmių lapai), šiais metais užleidžia vietą fuksijų rožinei spalvai. Ši spalva derinama su pilka, balta. Vis dėlto, K. Kaikarienė pataria aklai nesivaikyti mados tendencijų ir rinktis tai, kas iš tiesų patinka. „Vestuvėse yra svarbiausia jaunavedžiai, o ne mados. Todėl jaunieji turėtų rinktis tai, kas yra gražu jiems, o ne draugams ar artimiesiems“, – šypsosi K. Kaikarienė.
Populiariausių vestuvinių dekorų sąraše jau keletą metų karaliauja lemputės. Jomis K. Kaikarienė dekoruoja sales, foto sieneles, paviljonus, miško aikšteles. Šis jaukumą ir nepamirštamą šventės efektą sukuriantis dekoro elementas populiarus ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Ypač madingas šventės vietos dekoravimas veidrodžiais, sidabro ar aukso elementais. Įspūdingą efektą sukuria ir veidrodiniai disko rutuliai, kurie šiuo metu yra itin populiarūs tarp stilingos šventės pageidaujančių jaunųjų.
Atkalba nuo nereikalingos prabangos
Viena populiariausių šalies vedybų planuotojų pasakoja, kad jaunuosius tenka atkalbinėti nuo įvairių dalykų: vienkartinių taurių, šampano gėrimo prie bažnyčios, nesuvyniotų saldainių, betikslio pinigų leidimo nereikalingai prabangai sukurti, balandžių leidimo į dangų, ryžių mėtymo. „Stengiuosi atkalbėti jaunuosius nuo tradicijų, kurios mūsų šalyje neturi jokios reikšmės. Taip pat, tenka įtikinti, kad geriau kokybė, o ne kiekybė. Geriau vienas geras didžėjus, nei keli prasti muzikantai, kurie gali ir padainuoti, ir vesti renginį. Vienas žmogus negali daryti visko puikiai“, – vestuvių planavimo užkulisius atskleidžia K. Kaikarienė.
Žinoma moteris džiaugiasi, kad jaunieji noriai investuoja į šventės kokybę. Vestuvėse statoma scena, profesionalus apšvietimas, garso aparatūra, jaunieji vestuvinį šokį šoka tarp dūmų. „Kiekvienos poros prioritetai yra skirtingi. Vienai nuotakai svarbiausia yra brangi suknelė, o kitoms daug gyvų gėlių. Dar kiti nerimauja, kad tik svečiai būtų sočiai pavalgę... Visuomet siūlau riboti maistą, kad vėliau nereikėtų išmesti. Juk vestuvės nėra apsivalgymo šventė. Taip pat, siūlau stipriuosius alkoholinius gėrimus vartoti pasibaigus pagrindinei programai. Visos vestuvių šventės detalės turi derėti viena su kita, negali vienas dalykas iškristi iš konteksto. Šventės scenarijų reikia paruošti taip, kad svečias mėgautųsi vakaru, o ne nuobodžiautų ir galvotų, ką čia dar suvalgius ar išgėrus“, – įsitikinusi vedybų planuotoja.
Į madą grįžta puošnūs tortai
Vienas svarbiausių vestuvių elementų – šventinis tortas. K. Kaikarienė pastebi, kad į madą grįžta didžiuliai, tikri vestuviniai tortai. Jiems vietą užleidžia maži pyragėliai, keksiukai. Vedybų planuotoja siūlo jaunavedžiams neužsakinėti 5 aukštų torto. Įspūdingą efektą galima sukurti muliažo pagalba. Viršutiniai torto aukštai būna valgomi, o apatiniai – dėl grožio. Tortai puošiami valgomais nėriniais, ažūru, karoliukais, vaškuotomis gyvomis arba iš cukraus pagamintomis gėlėmis. Savo aukso amžių išgyvena desertų stalas, kuris nepalieka svečių abejingais ne tik dekoro elementais, bet ir skoniais.
„Nuo pat savo karjeros pradžios dirbu su tortų gamybos lydere „Bijola“. Per dvidešimt metų jie nė karto nėra manęs nuvylę. Žinau, kad visa produkcija yra atvežama šaldytuvuose, todėl ir karščiausią vasaros dieną nekils bėdų. Dirbant vestuvių organizavimo versle, labai svarbu patikimi partneriai. O šia įmone man niekada neteko nusivilti. Labai smagu, kad vėl madinga pasakiško grožio tortai, labiau primenantys meno kūrinius nei valgomą tortą. Net neabejoju, kad toks tortas taps vakaro puošmena, o juo gėrėsis visi svečiai. Žinoma, labai svarbu pasirinkti tinkamą gamintoją, nes tikrai ne visi gali pagaminti tokį šedevrą“, – pataria vedybų planuotoja.
„Bijola“ tikrai turi, kuo pasigirti. Visi tortai, pyragai, desertai yra gaminami iš aukščiausios kokybės maisto produktų. Klasikiniai, laiko patikrinti receptai maišomi su naujais, dar neragautais skoniais. Asortimentą papildė sveika ir mažiau kalorijų turinti konditerija. Šios linijos gaminiai yra gaminami iš natūralių vaisių tyrių, jose tik 10 procentų cukraus. „Bijola“ ne kartą nuskynė apdovanojimus ne tik Lietuvos, bet ir užsienio konditerijos konkursuose, jų gaminiais žavėjosi visa Europa. „Bijola“ gamino tortus Erikos ir Merūno Vitulskių, Gintarės ir Dariaus Songailų, Agnės ir Nerijaus Juškų, Rūtos Mikelkevičiutės vestuvėms. „Juokiuosi, kad tai vienintelė įmonė, kuri ryžtasi įgyvendinti mano beprotiškiausias idėjas. Visai neseniai „Bijola“ pagamino beveik dviejų metrų tortą, su besisukančiais vėjo malūnais. Nemanau, kad dar kas nors būtų ryžęsis tokiam darbui”, - juokiasi K. Kaikarienė.