„Ką labiausiai mėgsta vaikai? Makaronus ir ką nors saldaus (šypsosi). Todėl šį šeštadienį su savo mergaitėmis Mėta ir Elze pakviesiu jus pasigaminti mėgstamiausią vaikų patiekalą – makaronus su sūrio padažu. Esu tikra, kad toks patiekalas nenuvils ir makaronus mėgstančių suaugusiųjų“, – įsitikinusi K. Stakienė.
O štai deserto receptas, kurį Kotryna atskleis laidoje, ją lydi nuo pat vaikystės. „Tai – bokšteliai, pagaminti iš trapaus sausainio ir balto it sniegas morengo. Kai vaikystėje eidavau aplankyti senelio, tokius man pirkdavo jis, o užaugusi išmokau juos kepti ir pati“, – pasakos ji.
Kaip pasigaminti desertą, K. Starkienė atskleis laidoje, o makaronų ir sūrio apkepo paslaptimi ji dalijasi jau dabar.
Makaronų ir sūrio apkepui reikės:
600 ml pieno;
50 g sviesto;
2 šaukštų miltų;
250 g makaronų;
300 g įvairių sūrių (kietojo, puskiečio).
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai puode ar keptuvėje ištirpinkite sviestą. Ten pat suberkite miltus ir maišydami pakepinkite apie minutę laiko. Maža srovele supilkite pieną, ir nuolat visus ingredientus maišykite, kol masė taps vientisa, be gumuliukų. Padažą kaitinkite tol, kol jis sutirštės.
Sutarkavę sūrį, padalinkite jį į dvi dalis. Vieną dalį panaudosite vėliau, o kitą iškart suberkite į padažą. Jį kaitinkite ant nedidelės ugnies, ir maišykite, kol sūris ištirps ir padažas taps vientisas. Tuomet įberkite druskos bei maltų pipirų.
Makaronus virkite keliomis minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakelio. Išvirusius makaronus perplaukite po tekančiu šaltu vandeniu ir suberkite į sūrio padažą. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo indą, o tuomet viską pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
Makaronus kepkite 180 C temperatūroje apie 20 minučių, kol sūris ims „burbuliuoti“. Kepimo pabaigoje įjunkite grilio funkciją ir palikite dar kelioms minutėms, kad sūris gražiai apskrustų.
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!