Vienam iš tokių vakarėlių visus laidos žiūrovus ji šį šeštadienį pakvies ir pati – žinoma moteris atskleis, kas svarbiausia gerai draugų vakarienei.
„Viskas, ko reikia, yra skanus maistas, gera kompanija ir taurės gaivinančio gėrimo! Šį šeštadienį gaminsime jautienos tartarą su traškiomis bulvytėmis ir šokoladinį pyragaitį su apelsinų grietinėle. Ir visa tai – vos per valandą!“ – dar vieną kulinarinę savo paslaptį atskleis K. Starkienė.
Kaip pasigaminti tartarą, pamatysime laidoje, o deserto receptu K. Starkienė skuba pasidalini jau dabar.
Šokoladiniams pyragaičiams reikės:
150 g juodojo šokolado;
120 g sviesto;
2 kiaušinių;
2 kiaušinių trynių;
80 g. cukraus;
šaukšto miltų;
šlakelio konjako.
Gaminimo eiga:
Sviestą su šokoladu ištirpinkite puode. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės. Į ją supilkite šiek tiek atvėsusį šokolado ir sviesto mišinį bei viską gerai išmaišykite. Supilkite konjaką ir persijotus miltus. Atsargiai viską išmaišykite. Keksiukų formeles gausiai ištepkite sviestu ir supilkite tešlą, paliekant šiek tiek vietos. Kepkite orkaitėje 190 C temperatūroje apie 10-12 minučių.
Iškepusius pyragaičius išimkite iš orkaitės ir ant keksiukų formos viršaus uždėkite medinę lentelę, kuri pilnai uždengtų visus pyragaičius. Atsargiai apverskite formą, kad pyragaičiai atsidurtų ant lentelės. Beliks atsargiai perkelti pyragaitį ant lėkštės, šalia įdėti šaukštą apelsininės grietinėlės ir papuošti kakava.
Apelsininei grietinei reikės:
puodelio šaltos grietinės;
šaukšto ar dviejų cukraus pudros;
apelsino.
Gaminimo eiga:
Šaltą grietinę gerai išplakite su cukraus pudra bei apelsino sultimis.
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!