„Šį kartą ruošiu kopūstais įdarytas bulves bei sausainius, kuriems pagaminti puikiai tiks įvairūs šokoladiniai saldainiai, karamelės ar net zefyrai! Šį kartą laidoje – ne tik skanūs, bet ir ekonomiški patiekalai“, – žada Kotryna ir kviečia žiūrovus maloniems eksperimentams virtuvėje.
Pagrindinio patiekalo receptu Kotryna dalijasi jau dabar, o kaip paruošti desertą, sužinosite laidoje
Įdarytoms bulvėms reikės:
- 6 didelių bulvių;
- pusės kininio kopūsto;
- pusės nedidelio poro;
- puodelio pieno;
- šaukštelio garstyčių;
- saujos tarkuoto čederio sūrio;
- sviesto;
- šaukšto grietinės;
- kelių marinuotų agurkų;
- krapų;
- druskos;
- pipirų.
- REKLAMA
Gaminimo eiga
Bulves gerai nuplaukite ir subadykite šakute. Patepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite ant skardos ir pašaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą, kol taps minkštos, o tuomet palikite atvėsti.
Per tą laiką susmulkinkite kininį kopūstą, o porą supjaustykite. Į puodą įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite kopūstą. Jį gerai apkepinkite, o tada sudėkite porus. Viską gerai išmaišykite, supilkite pieną, įdėkite druskos, pipirų ir garstyčių, o tuomet palikite troškintis ant nedidelės ugnies.
Bulvių viršūnes nupjaukite ir išskobkite vidų. Išskobtas bulves vėl pašaukite į orkaitę dešimčiai minučių, o bulvių minkštimą sudėkite į ištroškintus kopūstus. Viską gerai sugrūskite bulvių grūstuve. Suberkite sūrį, grietinę, viską išmaišykite ir šaukštu sudėkite įdarą į bulves. Tuomet pašaukite jas atgal į orkaitę ir kepkite tol, kol įdaras gražiai apskrus. Iškepusias bulves pabarstykite krapais bei smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!