„Ketvirtadienis – mažasis savaitgalis, bet akcijos „Iki“ prasideda didžiosios. Kiekvieną savaitę skelbiame apie 5 tūkst. pirkėjams naudingų, iki 50 proc. siekiančių nuolaidų, o savaitgaliais dar pakviečiame užsukti ir į „Iki Nuolaidiškes“, kur gerų pasiūlymų kaskart būna apsčiai. Jų paruošiame kuo įvairiausių, kad kiekvienas pirkėjas galėtų sutaupyti – nuo produktų šio savaitgalio ir kitos savaitės pietums iki ilgiau negendančių prekių, tokių kaip kava ir aliejus“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Nuolaidas „Iki“ skelbia ne tik pavienėms prekėms, bet ir ištisoms jų kategorijoms. Pavyzdžiui, šį savaitgalį net 40 proc. pigiau lojalūs pirkėjai perka visą kosmetiką ir parfumeriją. Pasak G. Kitovės, taip siekiama pirkėjams suteikti daugiau laisvės patiems pasirinkti mėgstamą prekės ženklą, tačiau kartu ir vis tiek solidžiai sutaupyti. Net vieno apsipirkimo metu savo išlaidas galima sumažinti ir keliasdešimčia eurų. Viskas, ką reikia padaryti – tai pasinaudoti akcijomis ir kasoje pateikti „Iki“ lojalumo kortelę ar programėlę.
Šio savaitgalio „Iki Nuolaidiškių“ žvaigždė – itin geros kainos švieži agurkai iš Lietuvos ūkių, kurie „Iki“ parduotuves pasiekia vos per 1 dieną. Bet tai dar ne viskas. Ilgą visą savaitę galiojančių nuolaidų sąrašą tinklas nuo ketvirtadienio iki sekmadienio papildo ir dar daugiau įvairių naudingų pasiūlymų, kurie galioja „Iki“ lojalumo programos nariams:
- –40 % kosmetikai ir parfumerijai,
- –30 % maltai įvairių rūšių kavai,
- –20 % įvairiems sūriams,
- –30 % šviežiai be antibiotikų užaugintai „Vilniaus paukštyno“ vištienai,
- –20 % lašišoms ir jų gaminiams,
- –20 % šaltai ir karštai rūkytiems mėsos gaminiams,
- –25 % įvairių rūšių aliejui,
- –25 % vaisvandeniams.
G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje kiekvienas pirkėjas ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudamas lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.
Agurkų salotos naujai – su varške, ridikėliais arba aštriais prieskoniais
Sunku įsivaizduoti tipišką lietuvišką pavasarišką vakarienę be agurkų. Dažnai jie tiesiog papjaustomi prie pagrindinio patiekalo, ypač, jeigu maistas ruošiamas ant grotelių. Tačiau neabejotinai vienu didžiausių hitų ant stalo tampa švieži agurkai, kurie paruošti su grietine.
„Tikriausiai kiekviena šeima šias salotas ruošia šiek tiek kitaip. Kai kuriems patinka agurkus nulupti, vieni juos pjausto riekelėmis, kiti – kvadratukais. Populiarėja ir grietinę keisti natūraliu jogurtu, kad patiekalas būtų mažiau kaloringas. Arba įpilti šiek tiek kefyro. Nemažai šviežių agurkų salotas gardina ir smulkiai pjaustytu svogūnu, taip pat jose dera ir česnakas. Dar kiti skoniui paįvairinti prideda laiškinių česnakų, šviežių krapų ar petražolių, netgi mėtų. Iš tikrųjų agurkų salotos – tai jūsų pačių kūrybiškumo ir turimų ingredientų kompozicija“, – įsitikinusi „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.
Klasika yra klasika, tačiau vos vienas ar keli priedai gali senas geras agurkų salotas pakylėti į naują lygi ir be galo maloniai nustebinti svečius. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė siūlo šį savaitgalį „Iki“ šviežių lietuviškų trumpavaisių agurkų pigiau, juos paruošti su netikėtais priedais.
Grūdėta arba įprasta varškė. Keli šaukštai kreminės grūdėtos varškės ar šakute patrintos paprastos leis sumažinti grietinės kiekį, o patiekalą praturtinti įdomesne tekstūra. Be to, tokios salotos bus ir sotesnės, tad jos puikiai tiks ne tik kaip garnyras, bet gali būti ir skani dienos pradžia ar gaivūs greiti priešpiečiai.
Fetos sūris. Jeigu jau svajojate apie atostogas Graikijoje, šios šalies skonių galite įnešti ir į kasdienę virtuvę. Į šviežių agurkų salotas įtrupinus fetos, nebereikės į jas dėti druskos, kadangi feta pati suteikia sūrumo. Galite sūrį tiesiog įtrupinti, bet jeigu norite kremiškesnio varianto – kelias akimirkas patrinkite ją kartu su grietine ar jogurtu elektriniame smulkintuve. Taip pasiruošite pasaulyje populiarios „plaktos fetos“.
Citrinos sultys. Šios gudrybės verta pasimokyti iš ukrainiečių. Jie taip pat mėgsta ruošti šviežių agurkų salotas su grietine, lygiai taip pat deda žalumynų, druskos, pipirų, tačiau turi ir dar vieną pamėgtą priedą – šviežiai spaustų citrinos sulčių. Prieš valgant rekomenduojama paruoštas salotas bent trumpai palaikyti šaldytuve, kad skoniai geriau susilietų. O jūs iškart pajusite, kad salotos bus dar gaivesnes ir išraiškingesnės. Beje, šiek tiek rūgštumo mėgsta į savo salotas pridėti ir švedai, tik jie dažniau naudoja actą.
Ridikėliai, kopūstai arba „Iceberg“ salotas. Traškumas – vienas iš svarbiausių kriterijų valgant šviežių agurkų salotas. Jį dar labiau sustiprinti galite pridėjus maloniai trakšinčių daržovių. Visų pirma verta išnaudoti sezonines gėrybes, kurios pasižymi šviežumu – ridikėlius, naujo derliaus kopūstus ar populiariąsias „Iceberg“ salotas.
Maltos saldžiosios arba aitriosios paprikos. Norite šiek tiek pikantiškumo? Įkvėpimo, kaip tą padaryti vos su vienu priedu galime rasti ir arčiau Lietuvos, ir Tolimuosiuose Rytuose. Pavyzdžiui, vengrai į salotas deda ne tik česnakų, bet ir šiek tiek saldžiųjų maltų paprikų, kurios yra nacionalinė kulinarinė vertybė. Azijoje agurkų salotos paprastai nevalgomos su grietine, jie naudoja sojos padažo, acto ir aliejaus mišinį bei nepagaili aitriųjų paprikų. Šių galima įdėti ir lietuviškąsias agurkų salotas, taip nutiesiant kelią tarp dviejų virtuvių.