agurkai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „agurkai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „agurkai“.
Šiukštu neišpilkite agurkų marinato: nustebsite, kodėl jį verta gerti
Agurkų marinatas, kurį daugelis paprasčiausiai išpila, yra sveikatai naudingas gėrimas, turintis daugybę privalumų. Nepaisant mažo kalorijų ir angliavandenių kiekio, marinatas yra prisotintas svarbių maistinių medžiagų, įskaitant vitaminus, mineralus bei elektrolitus, kurie padeda palaikyti gerą savijautą.
100 gramų agurkų marinato yra mažai kalorijų, angliavandenių ir nemažai natrio.
Atskleidė, kas lemia traškių konservuotų agurkų sėkmę: išeis skaniausi
Vidurvasarį piką pasiekęs šviežių daržo ir sodo gėrybių derlius mena konservavimo sezono pradžią. Jau dabar tautiečiai ruošia atsargas rudeniui ar žiemai, o tradiciniai agurkų rauginimo receptai keliauja iš lūpų į lūpas.
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai šiuo metu stebi išaugusią konservavimo įrankių paklausą bei dalijasi patarimais, kaip nesudėtingai užraugti agurkus bei ką daryti norint, kad šie būtų traškūs.
Pamačiusi, kas slepiasi šiltnamyje, Emilija negalėjo patikėti: dydis siekia 56 cm
Vilkaviškio rajone gyvenančios Emilijos šiltnamyje auga neeilinio ilgio agurkas, kuris net gi galėtų tapti „metų agurku“. Šiuo metu jis jau siekia 56 centimetrus, tačiau tai dar ne pabaiga. Susisekus su Emilija, ši atskleidė paslaptis, kaip užsiauginti tokį agurką ir savo šiltnamyje.
Šį purškalą rožėms sodininkai vadina stebuklingu: atsisveikinkite su kenkėjais
Jei norite auginti ekologišką sodą be nereikalingų chemikalų, išbandykite šį purškalą. Jis puikiai tinka rožėms, pomidorams, agurkams, ir t.t. Kaip jį pasigaminti ir naudoti?
Tai – lengviau nei manote, o rezultatai bus tikrai puikūs.
Soduose auginami augalai yra jautrūs įvairioms ligoms.
Jei nenorite naudoti stiprių chemikalų, kurių galima įsigyti parduotuvėse, išbandykite laiko patikrintus naminius receptus.
Vienas jų – mielių purškalas.
Taip marinuoti agurkus išmokė mama: pavyksta skaniausi
„Mamos receptas. Vos aštroki, švelniam marinate, traškūs, kieti, žodžiu – puikučiai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai: šaukštas su kaupu cukraus; šaukštas be kaupo druskos; 3 šaukštai acto; česnako, krienų lapų ar stiebų, serbentų, vyšnių lapų, krapų, česnako, pipirų, čilliukų ir agurkų.
Marinato receptas
Agurkam nupjaustyti uodegėles ir užpilti verdančiu vandeniu. Laikyti, kol atvės.
Išdavė geriausius agurkų marinatus: rašykitės receptus
Šeimininkės vėl suka galvą, kaip geriausiai ir gardžiausiai išsaugoti agurkų derlių. Pasidomėkime tradiciniais ir naujesniais, kai kurių šeimininkių dar tik bandomais, šių populiarių daržovių konservavimo būdais.
Tiksliau, dviem populiariausiais: rauginimu ir konservavimu. Daugiau dėmesio skirsime rauginimui, nes šis konservavimo būdas laikomas sveikesniu.
Taip marinuoti agurkai tapo tikru atradimu: gamina kasmet
„Skanūs, traškūs agurkėliai. Šaldytuve nekaitinti agurkai gali tikrai išstovėti ir mėnesį. Man jie visgi skaniausi tik šviežiai paruošti, be jokių pasterizavimų. O jūs valgysite greitai, ar ruošite žiemai – priklausys nuo jūsų noru“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Padarykite tai savo agurkams: derliumi neatsidžiaugsite
Tam, kad jūsų daržas atneštų kokybišką bei gausų derlių, būtina teisingai juo pasirūpinti. Šį kartą papasakosime, kaip teisingai reikia tręšti agurkus, ypač jeigu jūs auginate juos atvirame grunte.
Daugybe sodininkų vis dažniau atsisako chemijos darže, nes norisi valgyti sveiką ir ekologiškai švarią produkciją. Tad vietoje mineralinių trąšų dabar galite naudoti natūralias trąšas.
Padarykite tai agurkams ir pomidorams: augs daug geriau
Kai jau net nenorite žiūrėti į chemiškai pagamintų komercinių trąšų pusę, bet sodo ir dažo augalams vis tiek norisi padėti geriau augti, tai visada yra išsigelbėjimas – natūralios trąšos iš buities. O vienos bene daugiausiai pripažinimo sodininkų tarpe įgavo ir mielės.
Tręšimas mielėmis yra gal kiek ir neįprastas būdas pamaitinti augalus ir pagerinti jų sveikatą, bet tikrai pažeriantis daugybę privalumų. Aptarkime, kuo naudingas toks būdas, kokius augalus galima tręšti mielėmis.
Taip raugti agurkai – skaniausi: receptą padiktavo visiems
„Šiandien agurkus raugiu jau antrą kartą greitam valgymui. Pastebėjau, kad net vaikai renkasi mieliau paraugtus agurkus, nei šviežius. Ar žiemai, ar greitam valgymui aš raugiu taip pat“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
O reikia: Agurkai; Sauja vyšnių lapų; Krapų žiedų; Keli krienų lapai; 5 skiltelės česnako. 1 l vandens; 1 v. š. druskos.
Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus. Lapus nuplauname, česnakus nulupame. Įš indą sluoksniuojame lapus, česnaką, agurkus.
REKLAMA
REKLAMA
Patręškite agurkus šiuo būdu: gausus derlius garantuotas
Kai jau vasarą pradeda rodytis pirmieji agurkų klestėjimo ženklai, jau nuo pirmų dienų stebime jų būklę. Ar tai pradedant rodytis pirmiesiems pageltusiems lapams, o gal pradėjusios pulti negausios kenkėjų pajėgos, arba šiaip suteikiant imunitetą, imame naudoti įvairias priemones ir trąšas. Visuomet svarstytinas variantas turėtų būti ir natūralios trąšos, nes agurkų tręšimas natūraliomis medžiagomis sveikintinas ir pagirtinas.
Papurškite šio mišinio ant pomidorų ir agurkų: kenkėjų neliks nė kvapo
Jei norite auginti ekologišką sodą be nereikalingų chemikalų, išbandykite šį purškalą. Jis puikiai tinka rožėms, pomidorams, agurkams, ir t.t.
Šis purškalas – tikras aukso šaltinis, padedantis atbaidyti kenkėjus.
Kaip jį pasigaminti ir naudoti?
Tai – lengviau nei manote, o rezultatai bus tikrai puikūs.
Soduose auginami augalai yra jautrūs įvairioms ligoms.
Jei nenorite naudoti stiprių chemikalų, kurių galima įsigyti parduotuvėse, išbandykite laiko patikrintus naminius receptus.
Atrado skaniausią marinato receptą: „Juo marinuoju visas daržoves“
„Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Marinato užtenka maždaug 3-4 stiklainiams po 0,6 ml. Reikės: agurkų; garstyčių sėklų; krapų žiedynų.
Marinatas: 600 ml vandens; 1,5 v. š. druskos; 180 g cukraus; 150 ml acto 9 %.
Į švarius (geriausia – sterilizuotus) stiklainius sudedame krapus, garstyčių sėklas, agurkus.
Patręškite šiuo mišiniu savo agurkus: derliaus nespėsite rinkti
Kai jau vasarą pradeda rodytis pirmieji agurkų klestėjimo ženklai, jau nuo pirmų dienų stebime jų būklę. Ar tai pradedant rodytis pirmiesiems pageltusiems lapams, o gal pradėjusios pulti negausios kenkėjų pajėgos, arba šiaip suteikiant imunitetą, imame naudoti įvairias priemones ir trąšas. Visuomet svarstytinas variantas turėtų būti ir natūralios trąšos, nes agurkų tręšimas natūraliomis medžiagomis sveikintinas ir pagirtinas.
Gelsta agurkų lapai? Štai, ką reikia daryti
Pastebėjote, kad gelsta agurkų lapai? Tai ankstyvas ženklas, jog reikia imtis tam tikrų priemonių, kad pagrindinė problema nepablogėtų, neišplistų ir nepakenktų gausiam derliui.
Dalinamės priežastimis, kodėl taip gali nutikti ir patarimais, kaip tai sutvarkyti.
Per didelis arba per mažas vandens kiekis
Agurkus, kaip ir bet kuriuos kitus augalus, lengva perlaistyti. Tuomet agurkai gali būti pažeidžiami šaknų puvinio.
Atrado geriausią agurkų marinatą: vertas 10 balų
„Šį marinavimo būdą bandau ne pirmus metus. Skonis labai geras ir spalva ryški“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Marinatui reikės: 1 l vandens; 2 v.š. druskos (vos su kaupeliu); 1 stiklinės cukraus (200 ml); 1 stiklinė 9% acto (200 ml); 1 a.š. su kaupu maltos ciberžolės; 2 v.š. medaus; prieskonių: garstyčių sėklų, česnako, juodųjų pipirų.
Palaistykite agurkus šiuo mišiniu: gausus derlius garantuotas
Agurkai yra viena lietuvių mėgstamiausių daržovių, kuri puikuojasi beveik kiekvieno sodininko šiltnamyje vasaros metu, o ant stalo puikiai tinka kaip garnyras prie ant grotelių keptos mėsos. Tačiau tam, kad užsiaugintume skanius agurkus, reikia juos prižiūrėti, o tam į pagalbą galima pasitelkti natūralias, namie pagamintas trąšas.
Kai agurkas nelygu agurkui: kodėl kokybiški agurkai „Lidl“ kainuoja pigiau?
Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ savo pirkėjus kasdien džiugina mažomis kainomis, aukšta šviežių vaisių ir daržovių kokybe bei dėmesiu ūkininkams iš Lietuvos, tiekiantiems ir daugelio pamėgtus trumpavaisius agurkus. Jų kiekvieną dieną nuperkama šimtais kilogramų, todėl „Lidl“ įsipareigoja klientams užtikrinti žemą šių daržovių kainą, nedarant jokio kompromiso dėl kokybės.
„Mūsų vaisiai ir daržovės yra itin vertinami klientų ne tik už žemą kainą, bet ir už išskirtinę kokybę bei šviežumą.
Kurpienė ragina valgyti šį produktą: sumažins alkio jausmą
„Vasarą agurkų sudėtis – pati geriausia”, – sako dietistė Vaida Kurpienė. Ji išskiria pagrindines priežastis, kodėl verta valgyti šviežius agurkus.
Žemiau yra išvardintos 7 priežastys, kodėl reikėtų valgyti šviežius agurkus.
Vertingų skysčių šaltinis
1.Visada svarbu gauti pakankamą kiekį skysčių. Dalį išgeriame vandens pavidalu, o dalį gauname su maistu. Agurkai – puikus skysčių šaltinis, viename agurke yra net apie 95% vandens.
Šis Dalios agurkų marinatas taps tikru hitu: užsirašykite receptą
„Receptą prieš kelis metus radau „Moters savaitgalio“ žurnale. Apskritai labai vykęs numeris pasitaikė, tad iš jo nuolat žiemai gaminu net keletą dalykėlių. Bet apie juos vėliau, kai ateis tam skirtas laikas, būtinai aprašysiu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Reikės:
agurkų,
5 l vandens,
1 stikl. druskos,
2 stikl. cukraus,
1 l. (9 % ) acto,
serbentų ir vyšnių lapų,
krapų stiebelių,
kvepiančių pipirų grūdelių,
aitriosios paprikos,
česnako.
Ekspertė ragina tai padaryti savo agurkams: augs daug geriau
Šiuo metu kiekvienas sodininkas rūpinasi savo darže pasodintomis daržovėmis. Vienos iš jų – agurkai, kurie yra lietuvių itin pamėgta daržovė. Jie ypatingi tuo, kad yra tinkami tiek šviežiam vartojimui, tiek marinavimui ar rauginimui.
Apie tai, ką reikėtų daryti šiuo metu, kad agurkų derlius suvešėtų, papasakojo parduotuvių tinklo „Žalia stotelė“ specialistė, vyriausioji agronomė Liucija Kunigiškytė.
Ekspertė išdavė pomidorų ir agurkų auginimo patarimus: augs kaip pašėlę
Prasidėjus daržovių sezonui, dažnas žmogus savo šiltnamyje nori sulaukti kuo gausesnio gėrybių derliaus. Neretai daržovių augintojai nežino, kad daro augalams mirtinas klaidas, kurių pasekmės – nudžiūvę augalai bei menkas derlius.
TV3 laidoje „Svajonių ūkis“ šis klausimas buvo aptartas kartu su VDU Žemės ūkio agronomijos docente Audrone Žebrauskiene, kuri atskleidė agurkų bei pomidorų auginimo patarimus ir geriausias daržovių veisles.
Gaivu, trašku, o „Iki“ – dar ir pigu: metas mėgautis lietuviškais agurkais
Tam, kas pirmasis sugalvojo ant supjaustytų agurkų uždėti šaukštą grietinės ir viską paskaninti druska, pipirais bei žalumynais, tikriausiai kiekvienas lietuvis paskirtų aukščiausią šalies apdovanojimą. Šioms salotoms pasigaminti daug nereikia. Raktas į puikią sėkmę yra tvirti, traškūs ir šviežutėliai agurkai. „Iki“ jau nuo ketvirtadienio būtent jiems skelbia ypač gerą kainą – tik 2,79 Eur/kg su „Iki“ lojalumo kortele.
Birutė atrado geriausias agurkų trąšas: ragina išbandyti
Agurkai – vienos populiariausių daržovių, augančių daugybės lietuvių daržuose ir šiltnamiuose, tačiau norint sulaukti gero derliaus, juos reikia tręšti. Nenorintiems naudoti prekybos centruose randamų trąšų, daržininkė Birutė išdavė geriausias natūralias agurkų trąšas.
Pasak pašnekovės, agurkus tręšti būtina, kad ne tik užaugintumėte stiprų augalą ir sulauktumėte derliaus – netręšiamas augalas greičiau nustoja duoti derlių, tampa jautresnis stresui ir ligoms.
Atrado superinę agurkų mišrainę žiemai: turėkite receptą šių metų derliui
„Labai skanios salotos žiemai. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti kaip garnyrą“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių: 2 kg agurkų; 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios); 0,5 kg svogūnų; 0,5 kg morkų; 1 nedidelės čili paprikos; 1 galvutės česnako; 1,5 v.š. druskos; 100 g cukraus; 100 g 9proc. acto; 100 g saulėgrąžų aliejaus.
Atrado greitai raugintų agurkų receptą: idealiai tinka prie šašlykų ir kepsnių
„Tiesą sakant jau nepamenu nė kur radau šį receptą, nė proporcijų jam, bet jis man pats pačiausias kai reikia greitai raugintų agurkėlių. Labai greitai pasidaro lengvai rauginti, o jei palaikytumėte ilgiau būtų išvis superiniai. Šiuos agurkėlius valgiau jau po 10 minučių. Naudokite jei norite trumpavaisius, bet man buvo ir ilgavaisiai skanūs“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Ingredientai:
1 ilgavaisis agurkas,
1 šaukštelis druskos,
1 citrinos sultys.
Birutė ir Vytautas jau valgo savo augintus agurkus: atskleidė, kaip pavyko
Vilniečiai Birutė ir Vytautas Milimavičiai jau džiaugiasi savo pirmuoju agurkų derliumi.
„Pirmas derlius tėvų balkone!“, – socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Daržininkų užrašai“ dalinasi vilniečių dukra Jurgita.
Agurkus užaugino balkone
Birutė ir Vytautas pasakoja, kad tokio derliaus pavyko sulaukti anksti sudaiginus sėklas ir daigus pasodinus į kokybišką augalinį gruntą.
„Daigai sodinami į permatomą vazoną, kad šaknys gautų šviesos.
Užsiauginkite tobulo skonio agurkus: padės šie patarimai
Agurkai – viena mėgstamiausių vasaros daržovių. Jie gaivūs, sultingi ir visiškai neturi kalorijų. Iš tiesų net 95 proc. agurko sudaro vanduo. Tai nėra įnoringa daržovė ir tikrai ne tokia lepi kaip, pvz., pomidorai. Vis dėlto, norint gero ir skanaus derliaus, priežiūros agurkams reikia. Visų pirma agurkams labai svarbus laistymas, o po to ir tręšimas. Agurkai vegetacijos laikotarpiu tręšiami net kelis kartus.
Specialistė tai padaryti savo agurkams: derlius padvigubės
Agurkai – viena labiausiai lietuvių pamėgtų daržovių, kasmet auganti ne vieno darže ar šiltnamyje. Kad auginti agurkus būtų paprasčiau, o derlius džiugintų gausa, ekspertė pasidalijo naudingais agurkų auginimo ir priežiūros patarimais.
Padarykite tai agurkams: sulauksite dvigubo derliaus
Agurkų auginimas – ko gero kiekvieno sodininko užsiėmimas. Agurkai – viena mėgstamiausių daržovių, tad visuomt į kompaniją lygiuojasi šalia pomidorų.
Agurkas (Cucumis) – priklauso moliūginių (Cucurbitaceae) šeimos augalų genčiai. Jo šaknis liemeninė, stiebas šliaužiantis. Žiedai vienalyčiai, ryškiai geltoni. Vaisiai žali, daugiausia vidutinio dydžio.
Šliaužiantys, šiurkštūs agurkų ūgliai užauga apie 200 cm ilgio, kurie baigiasi ūsais – jais augalas užsikabina už atramos.
Atskleidė, kada geriausias laikas sėti agurkus: nepraleiskite progos
Ką renkatės: auginti agurkus darže ar šiltnamyje? Tai svarbu žinoti, norint nuspręsti, kada sėti agurkus, nes sėja skiriasi net vienu mėnesiu. Agurkai lietuvių daržuose „skina laurus“ kaip viena pagrindinių auginamų daržovių.
Agurkai ne tik sveiki, bet ir skanūs: jie ypač mėgstami žali, marinuoti ar rauginti. Kadangi agurkams, kaip ir kitiems moliūginiams, reikalinga šiluma ir drėgmė, sulaukti tokio palankaus oro lauke labai nekantru, o to pirmojo agurko taip norisi.
Lietuvoje jau skina pirmuosius trumpavaisius agurkus: sako, kad kaina – didoka
Šiltnamių ūkiuose jau skinami pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai. Nors derlius dar negausus, jis jau keliauja į prekybos tinklus. Kėdainiškiai sako, kad šiemet agurkų daigų pasodino gerokai daugiau nei pernai, nes tautiečiai labai laukia šviežio derliaus. O ir kaina pirmųjų agurkų nors ir didoka, arti 7 eurų, bet ne tokia šokiruojanti kaip pernai, kai siekė 9 eurus.
Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.
Ekspertė išvardijo geriausias agurkų veisles: rašykitės iš karto
Artėjant pavasariui ir šiltiems orams, sodininkai jau pradeda galvoti apie tai, kokias daržoves vertėtų šį sezoną pasisodinti savo šiltnamiuose ir daržuose. Tam, kad vasarą džiugintų geras derlius, jau iš anksto reikia žinoti, kokias daržovių veisles reikia įsigyti. Parduotuvių tinklo „Žalia stotelė“ specialistė Liucija Kunigiškytė šį kartą patarė, kokios yra derlingiausios agurkų veislės bei kaip jomis rūpintis.
Metas sėti: štai, kokias daržoves ir gėles verta sodinti jau sausį
Sėja jau startuoja! Nors už lango pūpso sniego kalnai, metas pradėti rūpintis šiųmečiu derliumi. Sausis – puikus laikas sodinti kai kurias daržoves, taip pat gėles, kurios atšilus balkonus išpuoš žiedais.
Sodininkai, daržininkai jau bruzda – tą išduoda augantys sėklų, žemių, daigyklų pardavimai, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
„Pirkėjai nieko nelaukia – sėklų pirkimas, kaip ir kasmet, prasideda dar sausį ir aktyvėja kone kasdien.
Kas naujo darže? Nuo arbūzų iki svogūnų
Daržovės sudaro sveikos mitybos piramidės pagrindą. Šių žolinių augalų įvairios sultingos dalys vartojamos maistui šviežios, virtos, keptos, troškintos, raugintos, sūdytos, marinuotos. Dėl panaudojimo universalumo ir maistinės vertės didžiuliai jų kiekiai auginami ir vartojami visame pasaulyje.
Šios daržovės auga po sniegu: ragina išbandyti
Kai kurios daržovės puikiausiai žiemoja lauke ir valgyti jas galima tada, kai labiausiai norisi ar reikia. Sniegas gali tapti puikiu mulčiu ir saugiu šiltnamiu. Kuo storesnis baltasis patalas dengia daržo lysves, tuo geriau po juo išsilaiko daržovės.
Patyrę daržininkai, auginantys daržoves po sniegu, visada turi žeme apkastų ir daržo plėvele pridengtų daržovių: porų, pastarnokų, gelteklių.
Į šaldytuvą šiukštu nedėkite 7 produktų: suges daug greičiau
Ką tik apsirūpinote daržovių atsargomis? Pirmasis dažno instinktas grįžus namo – sudėti jas į šaldytuvą, daržovėms skirtą stalčių.
Tačiau „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė įspėja, kad kai kurios gėrybės negali pakęsti labai žemos temperatūros.
Daržovės rudenį karaliauja pirkinių krepšeliuose, pastebi Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Agurkų derlius nepradžiugino? Pasakė, kokių auginimo klaidų būtina vengti
TV3 laidoje „Svajonių ūkis“ – naudingi patarimai ekologiškai daržoves šiltnamiuose auginantiems žmonėms ir ūkininkams. Agurkus galima drąsiai tituluoti antra populiariausia daržove Lietuvoje po bulvės, o plačiau apie ekologišką agurkų auginimą laidos metu pasakojo mokslų daktarė Audronė Žebrauskienė.
Pasak Vytauto Didžiojo universiteto žemės ūkio akademijos docentės A. Žebrauskienės, kuo naujesnę agurkų veislę įsigysite, tuo ji bus atsparesnė ligoms ir kenkėjams.
Patręškite agurkus šiuo produktu: spės užaugti iki derliaus pabaigos
Nors daugelis daržininkų šiemet nesiskundžia agurkų derliumi, vis tik, jų derėjimo metas dar toli gražu nėra pasibaigęs.
Kad derliaus sulauktumėte kuo gausesnio ir spėtumėte pasirūpinti agurkų atsargomis žiemai, dalinamės geriausiomis natūraliomis trąšomis, kurios paspartins jų augimą.
Bananų žievės
Bananų žievės yra puikios trąšos agurkams, nes jose yra gausu kalio, kuris skatina agurkų augimą.
Ar reikia nulupti agurko žievę? Išklojo visą tiesą
Viena labiausiai atgaivinančių vasaros gėrybių – agurkai. Jie naudojami salotoms, gėrimams bei kitiems patiekalams gaminti. Tačiau daugeliui kyla klausimas – ar reikia prieš valgant agurkus juos nulupti? Ekspertė išklojo visą tiesą, kaip reikėtų elgtis.
Agurkuose gausu ne tik vandens, bet ir kai kurių organizmui svarbių vitaminų ir mineralų. Viename agurke yra tik 30 kalorijų ir visai nėra riebalų, juos taip pat yra skaidulų, vitamino C, kalio, mangano.
Taip raugti agurkai tiks prie visko: receptas patikrintas 100 proc.
„Vakar užsiraugiau, o šiandien jau kramsnoju gardžius agurkėlius. Šįsyk agurkus raugiau karštu vandeniu. Kokio gerumo gavosi, kokie traškūs, mmm... superiniai. Greitai raugti agurkėliai puikiai tiks prie mėsos, kepsnių, šašlykų ir pan. Karštu vandeniu agurkus raugiau nesyk, receptas patikimas visu 100 procentu, todėl primenu jums jį darsyk, o kas nebandėte, būtinai išbandykite“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Šiukštu nevalgykite agurkų su 1 produktu: gresia apsinuodijimas
Agurkai – skani daugelio mėgstama daržovė. Jie turi puikų skonį ir mažai kalorijų. Todėl verta išsamiau pakalbėti apie naudingąsias agurkų savybes ir išsiaiškinti su kokiais maisto produktais agurkai nedera.
Agurkuose daug vitaminų ir mikroelementų, naudingų žmogaus organizmui. Agurkai turi daug skaidulų, todėl pasižymi savybe šalinti toksinus, taip pat mažina alkio jausmą ir teigiamai veikia virškinamojo trakto organų veiklą.
Agurkuose galima rasti kalio ir magnio.
Dietologė atsakė, kas geriau – rauginti ar marinuoti agurkai?
Agurkai tituluojami viena gaiviausių vasaros daržovių, tinkančia užkandžiams, skirtingoms salotoms, padažams ar sriuboms gardinti. Tačiau jų sezono įkarštyje norisi valgyti ne tik šviežių, bet ir pasirauginti ar pasimarinuoti žiemai. Nors abu šie būdai populiarūs, sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pirmenybę teikia rauginimui.
Šį agurkų marinatą išdavė draugė: „Tai jos skaniausi“
„Šiais metais išbandau naują receptą: Marinuoti agurkai su garstyčiomis. Už receptą dėkoju draugei Rasai, kuri mielai juo pasidalino su manimi. Kaip draugė patikino, tai jos skaniausi agurkai“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Iš 1,5 normos užpyliau 5 – 0,7 l stiklainius.
Raugti agurkai bus traškūs kaip niekada: štai, ką reikia daryti
Vasara – laikas, kai ant kasdienio stalo atsiduria šviežios, pačios įvairiausios sodo, daržo ir šiltnamio gėrybės. Tačiau artėjant rudeniui, jau nuo vasaros vidurio skubama pasiruošti užaugintas daržoves žiemai.
Tam puikiai gali pasitarnauti rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų giriamas, bet ir pigus būdas mėgautis užaugintomis daržovėmis visus metus, rašoma prekybos tinklo „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Taip raugti agurkai pavyksta labai skanūs: užsirašykite receptą iš karto
„Šiandien agurkus raugiu jau antrą kartą greitam valgymui. Pastebėjau, kad net vaikai renkasi mieliau paraugtus agurkus, nei šviežius. Ar žiemai, ar greitam valgymui aš raugiu taip pat“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
O reikia: Agurkai; Sauja vyšnių lapų; Krapų žiedų; Keli krienų lapai; 5 skiltelės česnako. 1 l vandens; 1 v. š. druskos.
Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus. Lapus nuplauname, česnakus nulupame. Įš indą sluoksniuojame lapus, česnaką, agurkus.
Atrado superinį raugtų agurkų receptą: „Garantuoju, kad taip dar neraugėte“
„Lengvai raugtus agurkėlius labai mėgstu ir vasara visuomet jų vienaip ar kitaip užsiraugiu. Šįsyk raugiant agurkus pamąsčiau, o kodėl gi jų nepagardinti citrina, kas gausis? Žinoma, jei agurkai būtų nevykę, tikrai šią idėja nebūčiau pasidalinusi, bet dabar... rezultatas wow, pranoko visus mano lūkesčius. Agurkėliai traškūs, gardūs – žodžiu 10/10.
Taigi, agurkus užraugiau vakar vakare ( ~ 22 val. ), o šiandien per pietus juos jau valgiau.
Išbandė naują agurkų marinatą žiemai: rekomenduoja visiems
„Man patinka vasaros derlių uždaryti į stiklainius. Moku ir mielai konservuoji pati. Stengiuosi vis išbandyti naujų receptų, kad tos daržovės nebūtų vienodo skonio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Iš normos užsipila 6 l stiklainiai agurkų.
Marinatas: 3 l vandens; 5 v. š. druskos; 1 st cukraus; 0,5 l acto; 1 a. š. ciberžolės; 4 skiltelės česnako; Krapų žiedai, Agurkai, pagal poreikį.
Agurkus nuplauname, nupjauname galiukus.
Ingrida pasidalino superinio agurkų marinato receptu: užsirašykite ir turėkite
„Mėgstu konservuoti. Man patinka pats procesas. Stebėti, kaip stiklainiai su vasaros gėrybėmis rikiuojasi rūsyje, pilnėja lentynos“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Iš normos marinato užpyliau 6 l agurkų. Agurkų pagal poreikį. Marinatas: 3 l vandens; 5 v. š. druskos; 1 st cukraus; 0,5 l acto; kelios skiltelės česnako; keli krapų žiedai; saujelė vyšnių lapų; saujelė juodųjų pipirų grūdeliais; 4 – 6 lauro lapai.
Išvardijo dažniausias agurkų ligas: ekspertė patarė, kaip jų išvengti
Daržuose, šiltnamiuose slypi daugybė įvairiausių ligų. Kuomet šios ligos apima daugelio mylimus agurkus, daržininkai griebiasi už galvų – bijo netekti viso derliaus. Sužinokite, kokios agurkų ligos yra labiausiai pasitaikančios darže ar šiltnamyje bei kaip reikėtų jas atpažinti.
Agronomė, „Jonatos gėlės“ įkūrėja Jonata Pauraitė-Raudonė sako, kad dažniausiai pasitaiko trys agurkų ligos: agurkų alternariozė, agurkų miltligė ir agurkų kekerinis puvinys.