„Mėlynosios zonos“ gyventojai atskleidė, kokį supermaistą jie valgo pusryčiams, teigdami, kad jis labai svarbus siekiant prailginti gyvenimo trukmę.
Japonijoje, Kosta Rikoje ir Graikijoje yra trys iš šešių nepaprastų regionų, kurių gyventojai, kaip teigiama, 10 kartų dažniau sulaukia 100 metų nei gyventojai iš JAV.
Tarp jų įvairių valgymo metodų yra ir kalorijų ribojimas, ir augalinės kilmės produktų vartojimas.
Įdomu tai, kad jie teigia kasdien suvalgantys dubenėlį avižinės košės, kuri vadinama „visapusišku sveikatai naudingų medžiagų rinkiniu“.
Lapkričio mėnesį mokslininkai pasidalijo informacija apie šimtametės Marge Jetton, gyvenančios Pietų Kalifornijoje, Loma Lindos mieste, gyvenimą.
Jie paaiškino, kad ji yra viena iš daugybės gyventojų, kurie kasdien valgo avižinę košę, atsikėlę anksti ryte.
„Moteris anksti keliasi, vaikšto pėsčiomis, prieš pusryčius išgeria šešias stiklines vandens, valgo avižinę košę ir geria slyvų sultis“, – teigė mokslininkai.
Avižinės košės nauda
Helen Bell, „Help and Advice“ mitybos specialistė, taip pat gyrė avižinės košės potencialą stiprinti širdies sveikatą.
Daugiausia naudos duoda beta gliutenu vadinamas komponentas – tirpi skaidulinė medžiaga, kuri gali būti svarbi mažinant širdies ligų riziką.
Manoma, kad avižinė košė padeda stimuliuoti imuninę sistemą ir užkirsti kelią infekcijoms.
H. Bell pridūrė: „Sakyčiau, kad avižinė košė yra puikus pusryčių pasirinkimas, ypač tiems, kurie siekia ilgaamžiškumo.“
Tai neskaldyti grūdai, kuriuose gausu tirpių skaidulų, padedančių palaikyti sveiką cholesterolio lygį ir širdies sveikatą.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!