• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslininkai leido pažvelgti į gyvenimą Loma Lindos mieste Pietų Kalifornijoje, kuris yra tarp „mėlynųjų zonų“ – itin retų pasaulyje. Pranešama, kad ten gyvenančių žmonių ilgaamžiškumą lemia vienas pusryčių patiekalas – avižinė košė, rašoma „Surrey Live“.

Mokslininkai leido pažvelgti į gyvenimą Loma Lindos mieste Pietų Kalifornijoje, kuris yra tarp „mėlynųjų zonų“ – itin retų pasaulyje. Pranešama, kad ten gyvenančių žmonių ilgaamžiškumą lemia vienas pusryčių patiekalas – avižinė košė, rašoma „Surrey Live“.

REKLAMA

„Mėlynosios zonos“ gyventojai atskleidė, kokį supermaistą jie valgo pusryčiams, teigdami, kad jis labai svarbus siekiant prailginti gyvenimo trukmę.

Japonijoje, Kosta Rikoje ir Graikijoje yra trys iš šešių nepaprastų regionų, kurių gyventojai, kaip teigiama, 10 kartų dažniau sulaukia 100 metų nei gyventojai iš JAV.

Tarp jų įvairių valgymo metodų yra ir kalorijų ribojimas, ir augalinės kilmės produktų vartojimas.

Įdomu tai, kad jie teigia kasdien suvalgantys dubenėlį avižinės košės, kuri vadinama „visapusišku sveikatai naudingų medžiagų rinkiniu“.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio mėnesį mokslininkai pasidalijo informacija apie šimtametės Marge Jetton, gyvenančios Pietų Kalifornijoje, Loma Lindos mieste, gyvenimą.

REKLAMA

Jie paaiškino, kad ji yra viena iš daugybės gyventojų, kurie kasdien valgo avižinę košę, atsikėlę anksti ryte. 

„Moteris anksti keliasi, vaikšto pėsčiomis, prieš pusryčius išgeria šešias stiklines vandens, valgo avižinę košę ir geria slyvų sultis“, – teigė mokslininkai.

Avižinės košės nauda

Helen Bell, „Help and Advice“ mitybos specialistė, taip pat gyrė avižinės košės potencialą stiprinti širdies sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia naudos duoda beta gliutenu vadinamas komponentas – tirpi skaidulinė medžiaga, kuri gali būti svarbi mažinant širdies ligų riziką.

Manoma, kad avižinė košė padeda stimuliuoti imuninę sistemą ir užkirsti kelią infekcijoms.

H. Bell pridūrė: „Sakyčiau, kad avižinė košė yra puikus pusryčių pasirinkimas, ypač tiems, kurie siekia ilgaamžiškumo.“

Tai neskaldyti grūdai, kuriuose gausu tirpių skaidulų, padedančių palaikyti sveiką cholesterolio lygį ir širdies sveikatą.

Man kardiologė sakė, kad avižų košė - tai angliavandeniai, o angliavandeniai - tai nėra pats geriausias maistas širdininkams. Kuo tikėti?!
šį bei tą , supermaistas ,supervaistas , kaip lengva durninti žmogus.
ir jeigu dar tie aviziniai dribsniai su kirminais
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų