Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė komentavo, kad su Vyriausybe ir Sveikatos apsaugos ministerija sutarta, kad restoranuose gali tikrinti ir prie staliuko, tada nereikia papildomų darbuotojų, o viešbučiai – prie registratūros.
SAM sako, kad viešojo maitinimo įstaigos viduje paslaugos gali būti teikiamos tik galimybių paso kriterijus atitinkantiems asmenims, išskyrus maisto atsiėmimą išsinešti, užtikrinant srautų atskyrimą, nes užėjęs į viešojo maitinimo įstaigą, asmuo jau gauna paslaugas – galimybę atsisėsti prie staliuko, susipažinti su valgiaraščiu.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba nurodė, kad nuo rugsėjo 10-osios iki rugsėjo 16 dienomis tarnybos inspektoriai atliko 219 maisto tvarkymo subjektų patikrinimų dėl operacijų vadovo sprendimų laikymosi, iš jų 136 viešojo maitinimo įmonėse ir 83 mažmeninės prekybos įmonėse. Nustatyti tik trys pažeidimai.
Galimybių paso maitinimo įmonėse nereikia tuo atveju, jei sėdima prie staliuko lauke arba jei į kavinę norima užeiti trumpam – pavyzdžiui, kai maistas imamas išsinešti arba norima pasinaudoti tualetu.