• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaulpienė, daugelio laikoma tiesiog paprasta piktžole, iš tiesų yra nepaprastai vertingas augalas, kurio nauda sveikatai buvo žinoma jau nuo seniausių laikų. Šis augalas, dažnai matomas pievose ir soduose, yra tikras natūralios medicinos lobis, turintis gausybę naudingų savybių. 

Kiaulpienė, daugelio laikoma tiesiog paprasta piktžole, iš tiesų yra nepaprastai vertingas augalas, kurio nauda sveikatai buvo žinoma jau nuo seniausių laikų. Šis augalas, dažnai matomas pievose ir soduose, yra tikras natūralios medicinos lobis, turintis gausybę naudingų savybių. 

REKLAMA

Socialio tinklo „Facebook“ puslapyje „Mano žolelės“ rašoma apie kiaulpienės svarbą:

„Jau tiek apie ją prirašyta, išgarbinta, apdainuota, bet vistiek nešioja nekenčiamiausių piktžolių pravardę. Būtų mergaitė ar jautresnė moteriškė, tai nuo tų visų burnojimų tuoj sukompleksuotų ir pasislėptų.

Bet ji kiaulpienė. Ir jai visai nerūpi, kad mes burnojame. Net ir kad tokį žeminantį vardą davėme. Kitos kalbos pagarbesnės – ji ten Liūto dantis.

REKLAMA
REKLAMA

O išravėti galime ir nesistengti. Sugrįš. Išnuodyti? Bandė. Nepavyko. Tik patys save nuodija kvėpuodami tais nuodais ar gerdami vandenį. Juk visi nuodai niekur nedingsta. Grįžta į mus per gruntinius vandenis, orą, daržoves….

REKLAMA

Kiaulpienė bujoja visuose žemynuose išskyrus Antarktiką. Ko gero, dėl žmogaus veiklos sukeltos žemės temperatūros, greičiausiai, rasime jos ir ten.“

Kiaulpienė – vitaminų šaltinis

Žolininkė savo įraše sako, kad kiaulpienėje gausu įvarių, žmogaus organizmui naudą teikiančių vitaminų:

„Užtenka burnoti. Geriau ją pagirti. Esu jau apie ją rašiusi, nesinori kartoti. O renku ją kasmet.

Kai vis kokiame šaltinyje pasikartoju kiek ji visko turi (kalio, magnio, mangano, fosforo, vario, kalcio, geležies, chlorofilo, vitaminų: A, B1, B2, B5, B6, B9, B12, C, D, and E, ir t.t. tai net ir nebeaišku, kodėl mes prieš ją burnojame. Kad karti? Kad vaiko drabužėlį ištepė…

REKLAMA
REKLAMA

Bet kartumas – tai jau kada įrodyta – geriausias skanėstas kepenims, skrandžiui, tulžiai…. Vitamino A ji turi 6 kartus daugiau nei morka. Puodelis lapų tai beta karotino, geležies, kalcio ir kalio dienos norma.“

Kaip vartoti kiaulpienę?

Moteris teigia, kad paprasčiausia susimesti kiaulpienių lapų į salotas. Bet galima ir dar paprasčiau, einant pro kiaulpienę jos lapelį nusiskinti ir suvalgyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar skaniau – žiedą. Lėtai sukramtyti ir praryti. Sveikiau su žalia jo taurele. Jei labai bijote to sveiko kartumo, tada bent geltonus žiedelius. Ar žinote, kad tas kiekvienas geltonas liežuvėlius yra atskiras žiedas. Iš jo ta atskira sėklytė su parašutėliu…pienės pūkeliu

O dar šaknies turtai. Jei eisit žoliauti su vaikais, padarykite jiems saulutės tatuiruotę: raskite saulutės žiedelį. Paimkite kiaulpienės stiebelį, jo pieneliu patapšnokite vaiko rankutę toje vietoje, kur prilipinsite žiedelį. Pienės sultys kaip klijai. Ir prilipinkite žiedelį. Laikys. 

O ar pamenate švilpukus iš pienės kotelio? O muilo burbulus? Smagios dienos su vaikais, anūkais ar be jų geltonuose nuo pienių laukuose“, – rašoma „Mano žolelės“ puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų