Portalas healthylivinghowto.com su savo skaitytojais pasidalino viena itin greita gudrybe, kuri tikrai pravers, renkantis avokadą parduotuvėje.
![Kaip tinkamai išsirinkti avokadą (nuotr. YouTube) 4](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=04.0.7.000_02180235&t=cr&s=800x600&m=4&f=/Uploads/UGallery/photos/a1/49/42/bd/a14942bd6aeedd1bc274e3c68c196758.jpg)
Sužinoti tikrąją avokado būklę padės paprastas skylutės testas.
Žalia spalva
Ištraukite viršuje esantį avokado stiebelį. Jeigu viršuje esanti avokado skylutė bus žalios spalvos, tuomet jis vis dar nebus sunokęs. O jo vidus – itin kietas.
Tamsiai ruda
Jeigu avokado skylutė bus tamsiai ruda, tuomet tai atskleis, kad avokadas yra jau pernokęs, o jo vidus bus iš tiesų minkštas ir parudavęs.
Šviesiai ruda
Jeigu, išėmus avokado stiebelį viršuje, pamatysite šviesiai rudos, šiek tiek geltono atspalvio skylutę, tuomet galite būti ramūs – avokadas iš tiesų bus idealios būklės, o jo vidus – idealiai minkštas.