Laidos viešnia gastro gidė, kavos ir maisto ekspertė Ieva gamins geltoną kaip saulė varškės keksą su aguonomis ir avietėmis. Saulės geltonumą keksui suteiks ciberžolė. Apie maistą ir prieskonius Ieva žino tikrai labai daug.
„Ciberžolę sumaišius su juodaisiais pipirais jos pasisavinimas žymiai pagerėja. Tokiu mišiniu galima gardinti ir saldžiuosius patiekalus“, – patarė laidos viešnia. Ji taip pat pademonstruos, kaip nudažyti kiaušinius su ciberžole.
Nuolatinis laidos šefas, grilio virtuozas Vylius Blauzdavičius Velykų stalui siūlo pasigaminti patiekalą, primenantį netikrą zuikį.
Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės ekspertas – Tomas Rimydis laidos žiūrovams pademonstruos, kaip atskirti skaniąją smidro dali nuo kietosios. „Smidrų kotelių irgi nereikia išmesti, iš jų galima virti sultinį, sudžiovinus puikų pagardą pasidaryt. Viską galima panaudot“, – sako šefas.
Nauja rubrika – „La Maistas #ISNAMU“
„La Maistas“ žiūrovų laukia netikėtumas – laidoje atsiranda nauja rubrika #ISNAMU, kurioje laidos šefai iš savo namų virtuvių demonstruos, kaip pasigaminti skanius, nesudėtingus patiekalus iš to, ką turite savo šaldytuvuose ir spintelėse.
Šį kartą Tomas Rimydis iš savo virtuvės demonstruos, kaip išsikepti grikių pyragą su ubuoliais, o Vylius Blauzdavičius pasiūlys pasigaminti sočią vakarienę – Suomišką bulvių ir sūrio apkepą.
Kuo dar nustebins virtuvės šefai – pamatysite laidoje.
„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.