Sekmadienį šefas lankėsi Kėdainiuose pas Rositą, kuri savo malonumui augina daugiau nei 40 rūšių bazilikų. Įkvėptas Rositos mylimiausio kompoto su braškėmis ir bazilikais, Gian Luca pagamino vasara dvelkiantį keksą, kurį pamils visi, o ypač jis patiks braškių mėgėjams.
Keksas su braškėmis ir bazilikais nukels atgal į vasarą
(19 nuotr.) Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Gian Luca kviečia sugrįžti į vasarą: netikėtas ingredientas braškių kekso skonį pakels į kitą lygį
Vasariškas keksas su braškėmis ir bazilikais
Vasariškas keksas su braškėmis ir bazilikais
Vasariškas keksas su braškėmis ir bazilikais
Laidos filmavimo akimirkos
Vasariškas keksas su braškėmis ir bazilikais
Vasariškas keksas su braškėmis ir bazilikais
Vasara kvepiantis keksas su baziliku ir braškėmis
Kekso tešlai pagaminti reikės:
150 g šviežių braškių; 90 g braškių uogienės; 250 g cukraus pudros; 250 g miltų; 200 g sviesto; 4 vnt. kiaušinių; 1 a. š. kepimo miltelių; saujos baziliko lapelių; alyvuogių aliejaus.
Papuošimui reikės:
3 v. š. braškių uogienės; 150 g šviežių braškių.
Į keptuvę pilame braškių uogienę, supjaustytas šviežias uogas ir 5 minutes leidžiame karamelizuotis. Į smulkinimo indą dedame baziliko lapelius, įpilame 3 šaukštus uogienės, šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską gerai susmulkiname. Keptuvėje karamelizuotas uogas susmulkiname iki padažo konsistencijos.
Į dubenį mušame keturis kiaušinius, beriame cukraus pudrą, kepimo miltelius, pradedame maišyti. Persijojame miltus ir beriame į dubenį kartu su kambario temperatūros sviestu.
Gautą masę padaliname į dvi dalis – į vieną pilame smulkintą bazilikų padažą, į kitą – braškių. Kepimo formelę patepame sviestu ir apibarstome miltais. Pilame vienos tešlos, tada kitos ir taip sluoksniuojame.
Keksą kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 min. Papuošiame braškių uogiene ir smulkintomis uogomis. Skanaus!
REKLAMA