Ingredientai: vištienos faršas: 500 gramų; kiaušiniai: 1; greito paruošimo avižiniai dribsniai: 0,5 valgomojo šaukšto; pienas: 0,5 stiklinės (tiks ir vanduo); svogūnai: 1; česnakas: 2 skiltelių; malti juodieji pipirai; druska; paprikos milteliai; aliejus (kepimui).
GAMINIMAS
Pirmiausia sumaišome pieną arba vandenį su kiaušiniu, Gautu mišiniu užpilame avižinius dribsnius ir paliekame pastovėti 20 minučių.
Tuomet supjaustome svogūnus, išspaudžiame česnaką, sumaišome su vištienos faršu, paruoštu blenderyje (jeigu norisi tikrai skanių kotletų, vištienos faršą reikia susimalti pačioms, pirktinis yra visai ne toks).
Tada sumaišome išbrinkusius avižinius dribsnius su paprikos milteliai, pipirais ir druska, sudedame į vištienos faršą.
Po to apkepame kotletus aliejuje ant stiprios ugnies, sumažiname ugnį kol visiškai iškeps (jeigu norisi, galite kepti ir orkaitėje).
Taip pat galite padaryti paniruotę iš maltų graikiškų arba žemės riešutų, gausis traški luobelė bei nuostabus skonis, kurį įvertins net rafinuoti gurmanai.
Šiuos kotletus rekomenduotina patiekti su grietinės ar saldžiarūgščiu padažu. Taip pat labai tinka šviežios daržovės arba šviežių daržovių salotos. Skanaus!
Šaltinis: worldrecipes.eu