• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandieną pas mane virtuvėje kvepia blyneliais su kefyru. Blynai iškepa labai purūs ir minkštučiai, tokie išlieka ir sekančią dieną (jau patikrinta). Daug produktų jiems neprireiks, bet esminis ingredientas – kefyras. Jei neturite kefyro galite jį pakeisti pasukomis“, – sako recepto autorė Liucija.

„Šiandieną pas mane virtuvėje kvepia blyneliais su kefyru. Blynai iškepa labai purūs ir minkštučiai, tokie išlieka ir sekančią dieną (jau patikrinta). Daug produktų jiems neprireiks, bet esminis ingredientas – kefyras. Jei neturite kefyro galite jį pakeisti pasukomis“, – sako recepto autorė Liucija.

REKLAMA

REIKĖS (stiklinė 240 ml): 1 stiklinės miltų; 3 valg. š. cukraus; 1 stiklinės kefyro; 1 kiaušinio; 2 valg. š. sviesto; 1,5 arb. š. vanilinio cukraus; 0,5 arb. š. kepimo sodos; 1 arb. š. kepimo miltelių; pora žiupsnių smulkios druskos.

GAMINIMAS

Sviestą išlydome mikrobangėje. Paliekame šiek tiek pravėsti. Miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius sumaišome viename inde. Kitame inde išplakame kiaušinį, vanilinį cukrų, cukrų, kefyrą ir sviestą. Po to atsargiai įmaišome miltų mišinį.

Tik nereikia permaišyti, tiesiog, kad neliktų gumulėlių. Tešlą paliekame šiltoje vietoje ~15 min. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, šiek tiek patepame sviestu ar aliejumi (labai minimaliai). Prieš kepimą tešlos nereikia išmaišyti.

Keptuvės kaitrą sumažiname iki silpnos. Į keptuvę dedame po 1 didelį šaukštą tešlos, kepame tiek blynų vienu metu, kad jie neliestų vienas kito. Atsargiai apverčiame. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų