REIKĖS: 400 g varškės; 3 kiaušiniai; 5 valg. š. cukraus; 5 valg. š. manų kruopų; 180 ml grietinės; 1 arb. š. vanilinio cukraus; 1/5 arb. š. smulkios druskos; sviesto (formos patepimui).
GAMINIMAS
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Grietinę sumaišome su manų kruopomis.
Kitame inde varškę sutriname šakute su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įmaišome grietinę su manų kruopomis.
Kepimo formos dugną ir kraštus gerai patepame sviestu (aš naudojau nedidelę 23 cm skersmens formą), supilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
Ar pyragas iškepęs patikriname į vidurį įdūrę medinį dantų krapštuką – jei jis švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – pakepkite šiek tiek ilgiau.
Šaltinis: Lithuanian in the USA