Šokoladiniam pyragui reikės:
- 10 kiaušinių
- 330 gr cukraus
- 330 gr sviesto
- 300 gr juodojo šokolado
- 40 gr miltų
- 40 gr kakavos
- 20 gr konjako ar romo
- Cukraus pudros papuošimui
Gaminimo eiga:
Trynius atskirti nuo baltymų, juos gerai išplakti su cukrumi. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, šiek tiek atvėsinti ir supilti į trynius. Gerai viską išmaišyti. Supilti konjaką.
Kambario temperatūros sviestą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir po vieną dėti į plakamus trynius tol, kol gerai išsiplaks. Miltus ir kakavą persijoti ir suberti į tešlą, išmaišyti. Kiaušinių baltymus gerai išplakti ir dalimis sudėti į tešlą, kaskart atsargiai išmaišyti.
Kepimo formą atidaromais kraštais gausiai ištepti sviestu ir supilti tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių temperatūros. Pyragą kepti 1 val. 20 min. Iškepusį pyragą palikti atvėsti, išimti iš formos ir pabarstyti cukraus pudra.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.