• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose. O kai rudenį būdavo bulviakasis ir susirinkdavo ne tik visi šeimos nariai, bet ir kaimynai, močiutė juos vaišindavo pečiuje keptu kugeliu su kiaulės kojomis. Pamenu koks skanus, minkštas jis būdavo... Kepu ir aš kugelį bent kartą į du mėnesius, bet jau ne pečiuje, o orkaitėje“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

„Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose. O kai rudenį būdavo bulviakasis ir susirinkdavo ne tik visi šeimos nariai, bet ir kaimynai, močiutė juos vaišindavo pečiuje keptu kugeliu su kiaulės kojomis. Pamenu koks skanus, minkštas jis būdavo... Kepu ir aš kugelį bent kartą į du mėnesius, bet jau ne pečiuje, o orkaitėje“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 2 kg bulvių;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 3 kiaušiniai;
  • 200 ml pieno;
  • 250 g varškės;
  • pagal skonį druskos;
  • pagal skonį maltų pipirų;
  • kelios šakelės čiobrelio;
  • aliejaus.

Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu. Kiaušinius lengvai paplakame ir supilame į tarkius, pilame virintą pieną, šlakelį aliejaus, dedame varškę, gardiname druska, pipirais, čiobrelio lapeliais.Išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų