Dar viena paprasta ir soti pietų ar vakarienės idėja - orkaitėje kepta saldi bulvė, įdaryta baltosiomis pupelėmis, pomidoriukais, avokadu ir graikiniais riešutais. O viską pagerina riešutų sviesto padažas ir Sriracha.
Reikės:
- 1 didesnės saldžios bulvės;
- 100 g baltųjų pupelių;
- 1/2 avokado + šiek tiek citrinos sulčių + druskos;
- keletos vyšninių pomidoriukų;
- graikinių riešutų;
- 1 a. š. rūkytos paprikos;
- Srirachos padažo.
Padažui:
- 1 v. š. riešutų sviesto,
- 1 v. š. sojų padažo,
- 1/2 v. š. citrinos sulčių,
- 1–2 v. š. vandens.
Paruošimas:
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Bulvę gerai nuplauname, subadome šakute, įvyniojame į foliją ir dedame kepti 45–60 min, priklausant nuo bulvės dydžio. Kai jau bulvė bus minkšta prabedus peiliu ar šakute, reiškia iškepė.
Bulvei beveik baigus kepti, šiek tiek paskrudiname pupeles su rūkytos paprikos prieskoniais. Avokadą sutriname ir sumaišome su citrinos sultimis ir druska. Susipjaustome pomidoriukus ir susimaišome riešutų sviesto padažą.
Viską sudedame į pusiau perpjautą bulvę, užsibarstome riešutų, užsipilame padažu ir skanaujame!
Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui tofuvisainefu.