Pyragui reikės: varškė: 500 gramų; kiaušiniai: 4; cukrus: 200 gramų; citrinos žievelė: 1 šaukšto; sviestas: 130 gramų; razinos: 40 gramų; manų kruopos: 1 šaukšto; grietinė: 3 šaukštų; kakava: 2 šaukštų.
GAMINIMAS
Tam, kad sūrio pyragas gautųsi minkštas, varškę sutriname per sietelį. Tuomet atskirame dubenyje išplakame 150 gramų cukraus su kiaušinių tryniais.
Tada į masę sudėkite manų kruopas, razinas, citrinos žievelę ir 100 gramų minkšto sviesto. Po to sudedame varškę ir viską išmaišome.
Išplakame kiaušinių baltymus iki putų, bet nepersistengiame. Sudedame baltymus į varškės masę. Išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kepimo indą išklojame su kepimo popieriumi. Sutepame sviestu bei pabarstykite miltais. Sudedame būsimą sūrio pyragą į formą. Kepame 45 minutes.
Gaminame glaistą: Keptuvėje ant mažos ugnies ištirpiname vieną šaukštą aliejaus, du šaukštus cukraus. Lėtai, bet nuolatos maišome.
Sudedame grietinę ir kakavą. Masę užverdame ir nukeliame nuo ugnies.
Išimame iškeptą sūrio pyragą iš orkaitės, leidžiame jam atvėsti. Apipilame dar karštu glaistu. Desertą padedame į šaldytuvą 8 valandoms. Lepinamės!
Šaltinis: worldrecipes.eu