• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Cukinijos rudenį daugeliui tampa pačiu tikriausiu galvos skausmu – vieni imasi iš jų gaminti troškinius, kiti – blynus ar pyragus, o ką daryti tiems, kurie ieško originalesnių variantų? Jau šį sekmadienį TV3 laida „La maistas“ su Gian Luca Demarco priešakyje apsilankys pas pačią tikriausią konservų karalienę – „Kūmutės virtuvę“. Žinoma tinklaraštininkė atskleis, kaip cukinijas paruošti taip, kad jos džiugintų visus metus!

8

Cukinijos rudenį daugeliui tampa pačiu tikriausiu galvos skausmu – vieni imasi iš jų gaminti troškinius, kiti – blynus ar pyragus, o ką daryti tiems, kurie ieško originalesnių variantų? Jau šį sekmadienį TV3 laida „La maistas“ su Gian Luca Demarco priešakyje apsilankys pas pačią tikriausią konservų karalienę – „Kūmutės virtuvę“. Žinoma tinklaraštininkė atskleis, kaip cukinijas paruošti taip, kad jos džiugintų visus metus!

REKLAMA

Renata Šniolienė jau daugelį metų ne tik puoselėja savo tinklaraštį, bet ir turi daugybę originalių idėjų, kaip panaudoti visas rudens metu sukauptas daržoves.

Konservavimas

„Mano giminėje buvo konditerių bei vestuvių šeimininkių, todėl manau, kad visa tai yra kraujyje – ir man pačiai tai tapo gyvenimo būdu. O kadangi gyvenu gamtoje, kur galiu prisirinkti įvairiausių gėrybių ar kažką užsiauginti, man gimė noras kažką užsikonservuoti ir sudėti į stiklainius žiemai“, – pasakos ji.

REKLAMA
REKLAMA

Savo konservų istorijas Renata pradėjo nuo obuolienių, o dabar ji kuria jų tiek daug ir įvairių, kad netgi yra pametusi skaičių!

REKLAMA

„Vienas iš mano favoritų – žalių pomidorų džemas su apelsinais. Jis gaminamas iš neprinokusių pomidorų, kuriuos šeimininkės dažniausiai išmeta arba bando sunokinti. Tačiau džemas iš tokių pomidorų pavyksta ypatingas – žmonės jį valgo ir su varške, ir su kepta paukštiena, ir netgi su rūkyta žuvimi“, – atskleis moteris.

Dar ypatingesni bus laidoje pasiūlyti Renatos cukinijų konservai, kuriuos laikyti galėsite ne tik rūsyje, bet ir tiesiog virtuvės spintelėje! Anot moters, receptas – labai paprastas, ir nereikalaujantis jokių įmantresnių ingredientų, tačiau svarbu žinoti kelis triukus, kuriais ji pasidalins laidoje.

REKLAMA
REKLAMA

Cukinijų risotto

O štai Gian Luca parodys dar vieną cukinijų panaudojimo būdą, pažymėtą itališku prieskoniu – virtuvės šefas laidoje atskleis, kaip pasigaminti risotto su cukinijų žiedais.

Pirmiausiai cukiniją supjaustykite kubeliais ir, pridėję druskos ir pipirų, sudėkite į karšto oro gruzdintuvę 5-10 minučių. Cukinijai apskrudus, ištraukite ją ir atidėkite į šalį.

Puode užvirkite vandenį ir paruoškite „Natur Compagnie“ vištienos sultinį. Tuomet pradėkite ruošti risotto: ant grilio įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir suberkite smulkintą svogūną. Jam apkepus, sudėkite ryžius ir leiskite jiems šiek tiek pakepti, kol grūdas taps skaidrus. Tuomet, vis lėtai pamaišydami, į keptuvę pradėkite pilti baltą vyną ir sultinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gian Luca pasidalins naudingu patarimu ir apie patiekalui naudojamus ryžius. „Žmonės risotto kartais pristato kaip košę, tačiau tą išgirdę italai patirtų šoką. Prisiminkite – risotto naudojami ryžiai turi būti itališki. Jei naudosite ilgus ir plonus ryžius, tuomet patiekalas nepavyks“, – tikins virtuvės šefas.

Galiausiai smulkiai supjaustykite cukinijų žiedus, o tuomet suberkite juos į keptuvę kartu su cukinijų kubeliais. Risotto išvirus, pagardinkite jį sviestu, parmezano sūriu, druska ir pipirais, o tuomet keptuvę uždengite. Leiskite patiekalui pastovėti 5 minutes ir patiekite jį su šviežiu baziliku.

Skanaus!

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų