Dietologė dalijasi trimis pagrindiniais maisto produktais, kuriuos rekomenduoja prisiminti ir suvalgyti, kai pritrūksta geros savijautos, rašoma insider.com.
Maistas su omega-3 riebalų rūgštimis
Dietologė Lisa Andrews sako, kad tyrimai rodo, jog omega-3 riebalų rūgštys gali padėti sumažinti nerimą ir depresiją, dėl to gali pagerėti ir nuotaika. Taip pat šios rūgštys turi priešuždegiminį poveikį organizmui.
Ji siūlo valgyti riebios žuvies, pavyzdžiui, lašišos, silkės, į jogurtą pridėti maltų linų sėmenų ar chia sėklų ir taip praturtinti organizmą naudingomis rūgštimis.
Bananai
„Bananuose gausu vitamino B6, kurio reikia aminorūgštis smegenyse paversti, pavyzdžiui, serotoninu. Turėti pakankamai šios medžiagos yra svarbu, nes disbalansas gali sukelti depresiją ir nerimą“, – nurodo Andrews.
Bananus galima valgyti vienus, nes tai puikus užkandis, taip pat galima jų pridėti į kokteilius, valgyti kartu su dribsniais, jogurtu ar koše.
Fermentuoti maisto produktai
„Valgant fermentuotą maistą, galima padidinti „gerąsias bakterijas“ žarnyne, o tai gali teigiamai paveikti jūsų nuotaiką, sumažinti stresą ir nerimą.“
Iš fermentuotų maisto produktų dietologė rekomenduoja jogurtą, kefyrą, raugintus kopūstus.