Šį šeštadienį TV3 žiūrovų laukia ypatinga, garsios Holivudo aktorės Angelinos Jolie režisuota biografinė drama „Nepalūžęs“ (angl. „Unbroken“). Filmas pasakoja tikrais faktais paremtą istoriją apie amerikiečių karo didvyrį – iš Italijos kilusį olimpinį bėgiką Louisą Zamperinį.
Šie šilti bei viltingi Louiso itališkų namų prisiminimai, kurie vaizduojami kino juostoje, įkvėpė ir laidos vedėjus. Todėl šį šeštadienį jie gamino tai, apie ką, kęsdamas sunkiausius išgyvenimus, svajojo herojus – autentiškus itališkus bulvių virtinukus gnocchi su naminiu pomidorų padažu.
Kad namuose pavyktų susikurti tikrą itališkos vakarienės atmosferą, laidos vedėjai pasiūlė pasiruošti ir itališkų užkandžių lėkštę su prosciutto kumpiu, parmezano sūriu, marinuotomis paprikomis, alyvuogėmis, trumų majonezu ir kitomis gėrybėmis.
Itališka vakarienė: užkandžių lėkštė (antipasto) ir bulvių virtinukai gnocchi su naminiu pomidorų padažu (primo)
Gnocchi al pomodoro (primo)
Gnocchi reikės:
- 1 kg bulvių
- 300 g miltų
- 1 kiaušinio
- Druskos „Sauda“
Pomidorų padažui reikės:
- 800 g konservuotų pomidorų
- 3 česnako skiltelių
- 1 svogūno
- 100 ml balto vyno
- Šviežių petražolių
- Šviežio baziliko
- Šviežio čiobrelio
- Alyvuogių aliejaus
- Raudonėlio „Sauda“
- Druskos ir pipirų „Sauda“
- 1 v.š. cukraus
- Tarkuoto parmezano
Gamyba:
Gnocchi:
Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. Bulvėms šiek tiek atvėsus nulupkite jas ir sugrūskite iki vientisos masės.
Dubenyje arba ant stalo berkite miltus, sumaišykite su virtų bulvių mase, kiaušinio plakiniu ir pagardinkite „Saudos“ druska. Viską gerai išminkykite iki vientisos masės. Suformuokite virtinukus, virkite porą minučių pasūdytame vandenyje.
Pomidorų padažas:
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame trumpai apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką. Pilkite vyną ir kepkite, kol išgaruos alkoholis. Tuomet dėkite konservuotus pomidorus, pagardinkite šviežiais smulkintais žalumynais, „Saudos“ raudonėliu, druska bei pipirais ir šaukštu cukraus. Viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis bent 15-20 minučių.
Išvirusius gnocchi sumaišykite su pomidorų padažu, ant viršaus pabarstykite tarkuoto parmezano sūrio, pagardinkite pipirais bei šviežiu baziliku.
Skanaus!
Itališka užkandžių lėkštė (antipasto)
Ingredientai:
- Itališkos mėsytės (prosciutto, salami ir kitos)
- Parmezano sūris
- Duonos lazdelės „Grissini“
- Alyvuogės
- Marinuotos paprikos su sūriu
- Morkų lazdelės
- Majonezas „Vilnius Naminis“ 4 v.š.
- Česnako granulės „Sauda“
- Citrinos sultys 3 v.š.
- Trumų padažas 2 a.š.
- Druska ir pipirai „Sauda“
Gamyba:
Pasigaminkite trumų majonezą: indelyje gerai sumaišykite Vilniaus „Naminį“ majonezą, citrinos sultis, česnakų granules, trumų padažą ir viską pagardinkite „Saudos“ druska bei pipirais. Šiaudeliais supjaustykite morkas, visus ingredientus serviruokite didelėje lėkštėje.
Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!
Aš Jums galiau pateikti iš JO, interneto, kokius 3000+++ variantų, bet manes piarščikų nepriims...- su žmona neišsiskyriau, 4 vaikus išauginau ir nelindau i TV?
- NETINKAMAS....- dar ne visai degradas?