Iš normos užsipila 4 – 0,7 l stiklainiai. Cukinijos jaunos.
Marinatui: 1,5 l vandens; 2,5 v. š. druskos; 100 ml cukraus; 250 ml acto; 1 v. š. ciberžolės; Krapų žiedai; 2 lauro lapai; 2 skiltelės česnako; 2–4 juodieji ir kvapieji pipirai žirneliais.
Marinato receptas
Stiklainius išplauname, gerai iškaitiname. Išverdame marinatą. Cukinijas gražiai nuplauname ir supjaustome stambesniais griežinėliais. Cukinijų griežinėlius dedame į puodą su marinatu ir pakaitiname keletą min.
Išgriebiame ir sudedame į stiklainius. Marinatą dar kartą užverdame. Pilame į stiklainius. Gerai užsukame. Statote dangteliais žemyn ir užklojame storu rankšluosčiu. Leidžiame pilnai atvėsti.