REKLAMA
REKLAMA
Ingredientai:
- Sviestas, 100 gr.
- Kartusis šokoladas, 100 gr.
- Graikiniai riešutai, 100 gr.
- Miltai, 75 gr.
- Rudasis cukrus, 250 gr.
- Kakava, 50 gr.
- Kepimo milteliai arba soda, 1,5 a.š.
- Vanilinis cukrus, 1 pak.
- Kiaušiniai, 3 vnt.
- Grietinė, 125 gr.
- Vidutinio dydžio obuoliai, 4 vnt.
- Abrikosų uogienė, 75 gr.
- Cukraus pudra, 1 a.š.
Gaminimas:
- Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite, riešutus ir šokoladą stambiai sukapokite.
- Sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
- Išplakite kiaušinius su sviestu ir po truputį įmaišykite į miltų mišinį, sudėkite riešutus, šokoladą, grietinę.
- Sukrėskite masę į riebalais išteptą kepimo formą.
- Obuolius nuskuskite, pašalinkite sėklalizdžius. Kiekvieną obuolį padalinkite į keturias dalis ir supjaustykite riekutėmis (tačiau ne iki galo) ir išdėliokite ant tešlos.
- Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Praėjus 25 minutėms, išimkite ir aptepkite obuolius uogiene ir baikite kepti.
- Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra ir kakava.
Gairės:
REKLAMA