Daugelis žmonių ruošia maistą dideliais kiekiais ir panaudoja jį kitą dieną pašildydami. Nors šis procesas yra saugus, jei tai daroma vieną kartą, tačiau gali kilti problemų, jei tai daroma kasdien.
Šildant ir vartojant maisto likučius, taip pat galima apsinuodyti maistu. Simptomai paprastai būna vėmimas, viduriavimas ir skrandžio spazmai.
Taigi, kiek kartų galima šildyti maistą mikrobangų krosnelėje? Atsakymas priklauso nuo jūsų turimų maisto produktų. Maisto likučius reikia suvartoti per 24 valandas. Yra keletas maisto produktų, kurių negalima pašildyti mikrobangų krosnelėje, rašoma „India times“.
Visų pirma turite užtikrinti, kad tinkamai laikote maistą. Prieš dėdami likučius į šaldytuvą, įsitikinkite, kad jie visiškai atvės. Staigiai šaldant karštą maistą šaldytuve, jame gali atsirasti tam tikrų toksinų, kurie pasidegins, kai pašildysite šį maistą.
Tačiau yra keletas produktų, kurių negalima kaitinti daugiau nei vieną kartą. Du kartus šiuos produktus veikiant aukšta temperatūra, jie gali ne tik sunaikinti jų maistines savybes, bet ir sukelti toksinų atsiradimą.
Maisto produktai, kurių nederėtų šildyti du kartus yra bulvės, virta mėsa, jūros gėrybės, ryžiai, makaronai, burokėliai, grybai, kiaušiniai, padažai, kuriuose yra pieno/grietinėlės ir sojos produktai.