• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors purškiamas aliejus palengvina maisto gamybos procesą ir puikiai tinka gaminant mažo kaloringumo patiekalus, tačiau jis kenkia nelimpančia danga dengtoms keptuvėms.

Nors purškiamas aliejus palengvina maisto gamybos procesą ir puikiai tinka gaminant mažo kaloringumo patiekalus, tačiau jis kenkia nelimpančia danga dengtoms keptuvėms.

REKLAMA

Jei kada iškilo klausimas, kodėl visos jūsų nelimpančia danga dengtos keptuvės yra sugadintos ir ėmė lipti, čia galite rasti atsakymą, rašo mirror.co.uk.

Yra daugybė priežasčių, kodėl jūsų mėgstamiausios keptuvės nelimpanti danga ima irti. Tačiau viena iš priežasčių gali būti aliejus, kurį naudojate.

Purškiamo aliejaus žala keptuvei

Daugelis namuose naudoja purškiamą aliejų, tačiau ar žinojote, kad jis gadina nelimpančia danga dengtas keptuves?

„Blackmoor“ darbuotoja Elyse Durr sakė: „Priklausomai nuo naudojamos keptuvės ir jos nelimpančių savybių, purškiami aliejai, kurie, kaip teigiama, tinka tokioms keptuvėms, iš tiesų jas gadina.“

REKLAMA
REKLAMA

Priežastis, kodėl gamindami nelimpančia danga dengtoje keptuvėje neturėtumėte naudoti purškiamo aliejaus yra ta, kad „tokio tipo purškiamuose aliejuose gali būti emulsiklio, vadinamo lecitinu, ir nors jis yra nekenksmingas ir nekenkia kitiems indams, lecitinas turi savybę prilipti prie nelimpančios dangos“.

REKLAMA

Ji pridūrė: „Taip pat gali susidaryti plėvelė, kuri prilimpa prie nelimpančio paviršiaus, o ją plaunant keptuvę pašalinti sunku, o tai reiškia, kad laikui bėgant, nelimpančia danga dengta keptuvė praras savo savybes.“

Nedėti keptuvių į indaplovę

Elyse rekomenduoja atidžiai perskaityti instrukcijas, jei norite naudoti purškiamą aliejų. Be to, teigiama, kad daugelį nelimpančia danga dengtų keptuvių saugu plauti indaplovėje, tačiau karštas vanduo ir stiprūs plovikliai kenkia keptuvės paviršiui.

REKLAMA
REKLAMA

Elyse įspėjo: „Patariame nedėti keptuvių į indaplovę, negaminti maisto naudojant didelę kaitrą ir nemaišyti maisto keptuvėje metaliniais įrankiais, nes taip galite ją subraižyti.“

Jei naudojate nelimpančia danga dengtą keptuvę, geriausia naudoti alyvuogių, avokadų aliejų, taip pat kitus neutralaus kvapo augalinius aliejus. Kita vertus, jei turite geros kokybės keptuvę, aliejaus gali visai neprireikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų