• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi turime savų maisto gaminimo būdų, tačiau pieno dėjimas į kiaušinienę yra klaida, kurią daugelis iš mūsų daro patys to nesuvokdami.

Visi turime savų maisto gaminimo būdų, tačiau pieno dėjimas į kiaušinienę yra klaida, kurią daugelis iš mūsų daro patys to nesuvokdami.

REKLAMA

Visi žino, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Ir jūs nusipelnėte čempionų patiekalo, kuriame dažniausiai būna kiaušiniai. Tačiau dabar kalbame apie tai, kaip pasigaminti kiaušinienę, rašo mirror.co.uk.

Jei esate vienas iš tų, kurie į kiaušinienę deda pieno, tuoj pat sustokite. „Buzzfeed“ atliktoje apklausoje. daugiau nei 60 proc. žmonių teigė, kad gamindami kiaušinienę deda pieno ir tvirtina, kad dėl to kiaušinienė tampa kreminė. Tačiau tai klaidinga.

Iš tikrųjų tai padaro juos labai guminius. Jei mėgstate tokius kiaušinius, būtinai įpilkite pieno. Bet jei norite atskleisti visą jų potencialą, skaitykite toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Šiukštu į kiaušinienę nepilkite pieno

Keletą apdovanojimų pelniusių Londono restoranų valdantis Danas Joinesas sakė: „Niekada nedėkite pieno į plaktus kiaušinius jis atskiedžia jų skonį ir dėl to jie gali tapti guminiai.

REKLAMA

Man visada tinka sviestas. Prieš įmušdami kiaušinius įsitikinkite, kad sviestas yra auksinis, bet ne rudas. Toliau maišykite ant vidutinės arba silpnos ugnies. Judinkite juos ir sulenkite mentele, kol šiek tiek išbėgs, bet sulips.“

Su tuo sutinka ir daugelio liaupsinamo „Hide“ restorano Londone šefas Luke'as Selby: „Pieno dėjimas į kiaušinienę yra didžiausia nuodėmė! Dėl to jie tampa per daug drėgni, tarsi mokykliniai pietūs.“

REKLAMA
REKLAMA

Be to, kiaušinius ištirpinus, juos daug lengviau perkepti, o niekas nenori likti su mokyklinių pietų kiaušiniais, kaip juos vadina šefas Luke'as.

Nors maisto rašytoja Laoise Casey taip pat mėgsta sviestinę kiaušinienę, ji sako, kad, pridėjus pieno miltelių, kiaušiniai įgauna visiškai naują skonį.

Ji sakė: „Nors nesu pieno gerbėja, pieno milteliai yra visai kas kita. Šį patarimą gavau iš vienos virėjos Eloizos, su kuria dirbu restorane „Paradise Garage“.

Į kiaušinius įmaišykite arbatinį šaukštelį pieno miltelių ir gausite nuostabią, beveik sūrį primenančią mišrainę. Iš tikrųjų pieno milteliai gali pagerinti daugelį patiekalų... nuo ledų iki pyragaičių ir irisų padažo.“

Pyliau ir pylsiu.
Du ingredienai, o šnekos
Du ingredienai, o šnekos
kaip vandens. Darau, kaip mokė mama: kiaušiniai išplakti, truputį pieno, truputį vandens, druskytės, šiek tiek maltų pipirų. Kepti ant sviesto, ant aliejaus ar ant taukų, ką turi. Skanaus. Žodis "šiukštu" netinka, jei perkepsi, pervirsi viskas bus šiukštu.
Visa gyvenima kepame ir pilame pieno ar vandens, nes prabanga kepti is vienu kiausiniu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų