kiaušinienė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kiaušinienė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kiaušinienė“.
Šefas Oliveris ragina nedėti į kiaušinienę lietuvių pamilto produkto: jo ten nereikia
Kiaušinienė – vienas populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, kurį lengvai galima pritaikyti įvairiems skoniams, be to, tai puikus patiekalas skubantiems ryte. Nors daugelis turi savo būdus, kaip ją paruošti, Jamie Oliveris atskleidė savo paslaptį, kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę.
Garsusis virtuvės šefas sako, kad nereikia pilti pieno ar grietinėlės, kad kiaušinienė būtų itin puri – paslaptis slypi kituose triukuose.
Šiukštu į kiaušinienę nepilkite pieno: atskleidė, kodėl
Visi turime savų maisto gaminimo būdų, tačiau pieno dėjimas į kiaušinienę yra klaida, kurią daugelis iš mūsų daro patys to nesuvokdami.
Visi žino, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Ir jūs nusipelnėte čempionų patiekalo, kuriame dažniausiai būna kiaušiniai. Tačiau dabar kalbame apie tai, kaip pasigaminti kiaušinienę, rašo mirror.co.uk.
Jei esate vienas iš tų, kurie į kiaušinienę deda pieno, tuoj pat sustokite. „Buzzfeed“ atliktoje apklausoje. daugiau nei 60 proc.
Šiukštu į kiaušinienę nepilkite pieno: pasakė, kodėl
Kiaušinienė gali būti vienas iš paprasčiausių pusryčių meniu produktų, kuriuos galima pasigaminti namuose, tačiau, kaip lengva ją pasigaminti, taip pat lengva ją ir sugadinti.
Viena dažniausių klaidų, kurią žmonės daro gamindami kiaušinienę, yra pieno arba grietinėlės įpylimas.
Galbūt nuo pat vaikystės kiaušinius plakėte su pienu, bet mes jums tai sakome dabar: Laikas liautis.
Plakta kiaušinienė bus ypač puri: technologė atskleidė 1 slaptą ingredientą
Kiaušiniai – pigus ir greitas būdas paruošti ir sočius, ir organizmui naudingus pusryčius. Todėl nenuostabu, kad plakta kiaušinienė dažnam yra vienas pirmųjų išmoktų patiekalų, visgi ne visada ji pavyksta tobulai.
Tačiau išeitis labai paprasta, sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė: tereikia įlašinti šiek tiek citrinos sulčių, ir būsite žingsniu arčiau tobulai purios, minkštos kiaušinienės.
Atskleidė tobulos kiaušinienės paslaptį: štai, ką reikia žinoti
Kiaušinienė yra vienas iš dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų, tačiau šį patiekalą sunku ištobulinti. Tačiau virtuvės šefas pasidalijo savo gudrybe, kuri kaskart užtikrina, kad kiaušinienė būtų tobula.
„Aksominė“ kiaušinienė – vien išgirdus šiuos žodžius burnoje ima kauptis seilės. Kaip teigia Deanas Harperis, „Harper Fine Dining“ šefas ir direktorius, iškepti tobulą kiaušinienę yra visai nesunku – tereikia pasinaudoti viena gudrybe.
Atrado superinį kiaušinienės receptą: išbandyti ragina visus
Keksiukai nebūtinai turi būti saldūs, o tiems, kurie ieško sveikų pusryčių idėjos, puikiai tiks šie pikantiški kiaušinių keksiukai – jų skonis maloniai nustebins.
Kiaušinių keksiukai su spalvotomis daržovėmis, paruošti be aliejaus, yra paprastas būdas dienos pradžioje suvalgyti daugiau daržovių.
Šefas Oliveris ragina nedėti į kiaušinienę lietuvių pamilto produkto: jo ten nereikia
Kiaušinienė yra vienas pagrindinių pusryčių patiekalų, todėl verta žinoti, kaip ją pasigaminti tobulai. Jamie Oliveris pasidalijo geriausiais patarimais, kaip paruošti šį skanų patiekalą.
Galbūt kiaušinienę gaminate jau daugelį metų, tačiau Jamie Oliverio patarimai padės jūsų pusryčius paversti puikiais.
Šiukštu į kiaušinienę nepilkite pieno: paaiškino, kodėl
Kiaušinienė – populiarus pusryčių patiekalas, tačiau jį labai paprasta sugadinti ir pagaminti ją guminės tekstūros. Dėl to ekspertai pataria niekada į kiaušinienę nedėti vieno produkto, jei norite ją pasigaminti purią ir minkštą.
Daugelis sutinka, kad skanios kiaušinienės paslaptis – tinkama jos tekstūra, kuri turėtų būti lengva, puri ir kreminė, rašo tastingtable.com.
Garsus šefas atskleidė tobulos kiaušinienės paslaptį: ragina išbandyti
Garsus virtuvės šefas ir televizijos laidų vedėjas Jamesas Martinas paaiškina, kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę, ir pasakoja apie vieną ingredientą, kuris jūsų patiekalui suteiks „Michelin“ restoranų stiliaus skonį.
Kiaušinienei reikia nedaug ingredientų, tačiau vis tiek gali būti sudėtinga išgauti tinkamą tekstūrą ir skonį. Kiaušinienė turi būti kreminė, bet ne skysta, puri, bet ne sausa.
Atrado superinį kiaušinienės receptą: išeina daug skanesnė
„Kol pomidorų dar pilnos pintinės, gaminu ir valgome juos pilnu tempu. Reik atsivalgyti į valias. O pomidorams šiandien į draugiją pakviečiau feta sūrį ir kiaušinius. Gavosi skani ir spalvota vakarienė“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 1 – 2. Užtruksite apie 15 min.
REKLAMA
REKLAMA
Šefas atskleidė skaniausios kiaušinienės receptą: kepa tik taip
Kiaušiniai yra populiarus pusryčių produktas, nes juos galima ruošti įvairiais būdais. Kiaušinienė yra paprastas, bet skanus patiekalas, kurį galima paruošti per trumpą laiką. O kad kiaušinienė visada gautųsi puri ir skani, pasinaudokite keletu naudingų patarimų.
Taip kepta kiaušinienė nepaliks abejingų: skonis vertas 10 balų
Kiaušiniai yra ne tik visų kulinarinių patiekalų žvaigždė, bet ir pagrindinių maistinių medžiagų, kurių mūsų organizmas pats nepajėgia pasigaminti, šaltinis. Iš kiaušinių gaminama šakšuka pastaraisiais metais Lietuvoje tapo vėlyvųjų savaitgalio pusryčių pažiba, atkeliavusia iš Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų.
Ji gaminama iš paprastų ingredientų ir yra vegetariškas patiekalas, pažodžiui reiškiantis mišinį.
Atskleidė, kaip iškepti tobulą kiaušinienę: kiti to nežino
Kiaušinienė yra pagrindinis pusryčių patiekalas ir mes visi manome, jog žinome, kaip ją pagaminti, tiesa?! Kai kurie kiaušinienę ruošia mikrobangų krosnelėje, kiti ‒ keptuvėje, tačiau, pasirodo, kad mes visi neteisingai ją gaminame...
Viskas priklauso nuo technikos ir yra daug dalykų, kurie gali turėti įtakos patiekalo skoniui.
Šefė išdavė geriausią kiaušinienės receptą: išeina daug skanesnė
Australų mitybos specialistė pasidalijo karalienės Elžbietos II mėgstamu kiaušinienės receptu, taip pat dviem „neįprastais“ ingredientais, kuriuos naudojo karališkoji šefė skoniui suteikti.
Lee Holmes, holistinė šefė ir „Supercharged Food“ įkūrėja, šiuo metu JK leidžia laiką su gedinčiaisiais Jos Didenybės.
Ji pasidalijo mėgstamiausio karalienės kiaušinienės recepto kopija, kurią jai įteikė artima draugė ir buvusi karališkoji šefė, rašo dailymail.co.uk.
Šios kiaušinienės gudrybės nežino daugelis: išeina tobula
Pasirodo, jei norite, kad kiaušinienė būtų itin puri, būtina ją kepti teisingai. Klasikinė kiaušinienė yra daugelio Didžiosios Britanijos namų ūkių mėgstamas pasirinkimas, nes ji labai greitai paruošiama ir labai skani.
Tačiau yra slaptas ingredientas, jei norite, kad kiaušinienė būtų dar geresnė, rašo dailystar.co.uk. Anot tinklaraščio „FirstForWomen“, jei į kiaušinius įpilsite citrinos sulčių, tikrai pakelsite ją į kitą lygį.
Išdavė kiaušinienės kepimo gudrybę: išeis daug skanesnė
Paaiškėjo, kad, greičiausiai, kiaušinienę gaminate neteisingai, jei norite, kad ji būtų puri ir gardi.
Šis klasikinis kiaušinių ruošimo būdas yra mėgstamas daugelio žmonių, nes kiaušinienė greitai pagaminama, maistinga ir skani. Tačiau yra vienas slaptas ingredientas, kurį panaudojus skonis bus daug geresnis.
Įlašinkite citrinos sulčių
Pasak „FirstForWomen“, jei į kiaušinienę įlašinsite citrinos sulčių, liksite maloniai nustebinti.
Šiukštu nedėkite šio produkto kepdami kiaušinienę: tai laikoma „baisia nuodėme“
Londono vyriausiasis virėjas įspėjo kiaušinių mėgėjus, kad jie kepa kiaušinius netinkamu būdu, nes įpila pieno, o tai laikoma „baisia nuodėme”.
Nors dauguma kiaušinius mėgstančių žmonių mėgsta į kiaušinienę šliūkštelėti šiek tiek pieno, ilgainiui jis, matyt, padaro daugiau žalos nei duoda naudos.
Danas Joines, kuris yra kelių apdovanojimus pelniusių restoranų Londone savininkas, sako, kad daugiau pieno produktų patiekale suardo bendrą labai mylimų pusryčių skonį, rašo mirror.co.uk.
Šiukštu nekartokite šios klaidos kepdami kiaušinienę: ją daro dažnas
Ar jums patinka pusryčiams valgyti plaktą kiaušinienę? Jei jums patinka puri kiaušinienė, tikriausiai naudojate šlakelį pieno. Pasirodo, jog šio ingrediento derėtų vengti.
Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, o jei ryte neskubate ir turite laiko, tikrai rinksitės kiaušinienę. Tačiau jei mėgstate į kiaušinienę įpilti pieno, atsisakykite šio įpročio.
Šefas sugalvojo naują būdą, kaip gaminti kiaušinienę: sužavėjo internautus
Virtuvės šefas Danielis Pattersonas iš San Francisko šį būdą kepti kiaušinienę sugalvojo tam, kad po to visai nereikėtų plauti indų – jam pavyko pagaminti kreminę, itin skanią kiaušinienę.
Kiekvienas turime savitą būdą pusryčiams pasigaminti kiaušinienę – vieni kiaušinus plaka, kiti tik pamaišo, treti įpila pieno.
Tačiau vienas profesionalus virtuvės šefas pasidalino nauju būdu ruošti šį paprastą patiekalą.
Jokiu būdu į kiaušinienę nepilkite pieno: paaiškino, kodėl
Sukluskite, kiaušinienės mėgėjai – dauguma kiaušinius ruošia neteisingai. Anot „Buzzfeed“ atliktos apklausos, 64 procentai britų į kiaušinienę pila pieno. Dauguma žmonių galvoja, kad tai kiaušinienei suteikia labiau kreminę konsistenciją, o taip pat nori išgauti didesnį patiekalo kiekį, jei reikia pamaitinti gausesnę šeimą ar kompaniją.
Receptas. Puri kiaušinienė
INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 50 mililitrų pieno 100 gramų sūris 1 vienetas pomidorų pastos 2 žiupsneliai prieskonių (Vegeta ) 2 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakame kiaušinius, supjaustome pomidorus, sutarkuojame ferementinį sūrį, išspaudžiame česnaką, įpilame pieno, beriame prieskonius. Viską gerai išmaišome ir išpilstome į keksiukų formeles. Kepame orkaitėje apie 15 minučių.
Receptas. Pavasariška kiaušinienė
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas obuolių 1 pundelis ridikėlių 3 valgomieji šaukštai pieno 1 valgomasis šaukštas miltai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakti su pienu ir miltais. Kepti keptuvėje, uždengtu dangčiu. Baigiant kepti pasūdyti. Tiekti su ridikėliais ir rūgščiais obuoliais.
Receptas. Šventinė kiaušinienė
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 50 gramų sūris 50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu 50 mililitrų pieno 0.5 vieneto svogūnų 1 arbatinis šaukštelis prieskonių 3 saujos špinatų 2 valgomieji šaukštai aliejaus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius su pienu išplakite, į juos sutarkuokite fermentinį ir sutrupinkite pelėsinį sūrį, špinatus, prieskonius. Išmaitykite.
Receptas. Kiškio pusryčiai mažiesiems
Linksmi pusryčiai vaikams. Keptas kiaušinis su pomidoro nosyte.
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių 0.5 vieneto pomidorų pastos 1 riekė dešros Papuošimui: 1 vienetas alyvuogių be kauliukų 1 vienetas svogūnų laiškų Kepimui: 1 arbatinis šaukštelis aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Į keptuvę pilame aliejaus, įmušame kiaušinį. Dešros griežinėlį pjauname per pusę ir dedame ant kiaušinio, kaip zuikio ausytes.
Receptas. Kiaušinis špinatų pataluose
INGREDIENTAI: 100 gramų špinatų 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas kiaušinių 1 lapas sluoksniuotos tešlos 40 gramų sūris (tarkuotas) 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis bazilikų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Šviežius špinatų lapus nuplikyti verdančiu vandeniu ir apšlakstyti šaltu vandeniu, kad neprarastų spalvos. Lapus nuspausti, susmulkinti, įberti pagal skonį druskos ir pipirų.
Receptas. Vasariškas omletas
INGREDIENTAI: 4 kiaušinių 30 mililitrų mineralinio vandens 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas miltai 1 arbatinis šaukštelis druskos Papuošimui: 7 vienetai vyšninių pomidorų 1 vienetas svogūnų 4 lapai salotų Pabarstymui: 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis prieskonių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
Atskleidė, kaip iškepti tobulą kiaušinienę: nenaudokite 1 produkto
Remiantis „Buzzfeed“ atlikta apklausa, net 64 proc. britų naudoja pieną, kai gamina kiaušinienę. Pasirodo, toks būdas yra neteisingas – geriausi britų virėjai paaiškino, kaip pasigaminti tobulus savaitgalio pusryčius.
Dauguma mano, kad dėl panaudojamo pieno kiaušiniai tampa kremiškesni, o kai kurie naudoja pieną tam, kad pamaitintų didesnę grupę žmonių su mažesniu kiekiu maisto.
Receptas. Omletas
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 2 arbatiniai šaukšteliai miltai 1 arbatinis šaukštelis avižų pieno 1 žiupsnelis druskos 50 gramų sūris (tarkuotas) 1 žiupsnelis krapų Kepimui: 1 valgomasis šaukštas sviesto Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus produktus išplaku mikseriu ir kepu ant sviesto keptuvėje. Kepant dalinu į kelias dalis, kad būtų lengviau ir gražiau apversti.
Atskleidė tobulos kiaušinienės paslaptį: tereikia žinoti kelis dalykus
Keptas kiaušinis – tai tas pusryčių patiekalas, kurį valgo milijonai žmonių visame pasaulyje. Bet ar žinojote, kad greičiausiai visą gyvenimą kiaušinius kepate neteisingai?
Taip tvirtina profesionali virtuvės šefė, kuri sako, kad dauguma žmonių daro keletą paprastų klaidų, dėl kurių neišeina tobulai iškepti kiaušinių, rašoma mirror.co.uk.
Yasmeen Al Sawwaf savo patarimais dalijosi siūlydama pradėti kiaušinius kepti nepalyginamai geriau.
Šefas pasakė, kaip išsikepti tobulą kiaušinienę: išeina itin puri
Maisto gaminimo pamokas vedantis Calumas Mathesonas (43) iš Glazgo, Škotijos, ištobulino savo šilkinės kiaušinienės receptą ir juo pasidalino internete.
Sumanus maisto mėgėjas, kuriam puikiai sekasi virtuvėje, savo gardžios kiaušinienės receptu pasidalino internete – jo metodas tikrai garantuoja, kad kiaušinienė bus kreminė ir labai minkšta, rašoma dailystar.co.uk.
Ši kiaušinienė populiarėja žaibiškai: pataria išbandyti visiems
Jeigu manote, kad su kiaušiniu virtuvėje išbandėte viską, trumpam stabtelėkite ir skirkite kelias minutes šiam receptui. Kažin, ar bandėte tokį patiekalą anksčiau.
Šis, greitai paruošiamas maistas gali būti patiekiamas pusryčiams, pietums ar vakarienei.
Reikės: 3 dešrelių; 4 kiaušinių; 1 šaukšto grietinės; 1 šaukšto miltų; petražolių ar kitų žalumynų; žiupsnelio druskos ir pipirų; gabalėlio sviesto; pomidoro; mocarelos sūrio.
Ši kiaušinienė populiarėja žaibiškai: siūlo išbandyti visiems
Pusryčiai yra vienas svarbiausių dienos valgių, o jų meniu dažniausiai neapsieina ir be kiaušinių. Ne veltui galvojant apie rytinio pasistiprinimo patiekalų idėjas, vieni pirmųjų mintyse iškylančių pasirinkimų būna omletas, angliški pusryčiai ar Benedikto kiaušiniai.
Šią kiaušinienės kepimo klaidą daro dažnas: nekartokite jos
Geriausi virtuvės šefai sako, kad pilti pieną į kiaušinienę, kad ji būtų skanesnė, yra didžiulė klaida. Štai kodėl.
Aukščiausios klasės virtuvės šefai įspėja, kad pienas kiaušinienėje – klaida. Nors daug kas sako, kad taip kiaušinienė išeina skanesnė, pasirodo, pienas duoda daugiau žalos, nei naudos. Danas Joinesas, vadovaujantis keletui įvairių įvertinimų sulaukusių restoranų Londone, sako, kad į kiaušinienę įpylę pieno sugadinsite jos skonį.
Atskleidė tobulos kiaušinienės paslaptį: verta užsirašyti 2 dalykus
Taip iškepta kiaušinienė bus dar skanesnė – tereikia įpilti šiek tiek daugiau alyvuogių aliejaus ir įdėti žiupsnelį jūros druskos, kai kiaušiniai jau iškepę.
Maisto mėgėjai iš „Kitchn“ aiškina: „Šio metodo išmokome vienoje geriausių Niujorko kavinių – „Buvette“. Jie kiaušinienę patiekia būtent taip. Geras ypač tyras alyvuogių aliejus pasižymi žolingu, sodriu skoniu, kuris puikiai papildo aromatą, o riebalai prideda patiekalui turtingumo.
Atskleidė tobulos kiaušinienės paslaptį: tereikia žinoti 1 gudrybę
Daugelis sako, kad į kiaušinienę pilti pieną yra neatleistina nuodėmė. Savo sugalvotam kiaušinienės ruošimo metodui virtuvės šefė Anne Burrell renkasi jį pakeisti kitu produktu.
Ar ir jūs į kiaušinienę įpilate truputį pieno? Nors daugelis mano, kad taip kiaušinienė būna labiau kreminės konsistencijos, pasirodo, pienas duoda priešingą rezultatą. Teigiama, kad pieno pylimą į kiaušinienę nedovanotina nuodėme laiko italai, nes taip praskiedžiamas kiaušinių skonis.
Šefas atskleidė tobulos kiaušinienės paslaptį – internautai neslepia susižavėjimo
Amerikietis virtuvės šefas pasidalino trijų žingsnių receptu, kaip pasigaminti ypatingos kreminės kiaušinienės – internete dėl jos einama iš proto.
„The New York Times“ publikavo J. Kenji López–Alt receptą su slaptu ingredientu, kuris viską keičia iš pagrindų – tai krakmolas.
Kepdami kiaušinienę, pasinaudokite 1 gudrybe: ji bus tobulai puri
Jei reikėtų rinkti patiekalą, kurį žmonės dažniausiai renkasi pusryčiams, vienas iš favoritų neabejotinai būtų kiaušinienė. Ją pakankamai nesunku pagaminti, o įvairūs virtuvės šefų patarimai gali padėti išgauti dar tobulesnį kiaušinienės skonį.
Joey Skladany sako, kad yra išbandžiusi įvairių gudrybių, kuriomis dalijasi kulinarijos žinovai, tačiau vienas iš labiausiai jai pasiteisinusių dalykų buvo vanduo, rašoma realsimple.com.
Šefas pasakė 1 slaptą ingredientą: kiaušinienė išeis tobulo skonio
Kiaušinienė – tas patiekalas, kurį daugelis išmoksta gaminti pirmiausia. Jai nereikia daugelio ingredientų ir gamybos procesas tetrunka kelias minutes. Todėl daug kam gali kelti nuostabą, kad žymių virtuvės šefų teigimu, šį pusryčių patiekalą dauguma gamina klaidingai.
Italai tikina, kad į kiaušinienę pilti pieną – neatleistina klaida. Dar keisčiau – maisto tyrėjo Altono Browno teigimu, į kiaušinius būtinai reikėtų įmaišyti lašelį majonezo.
Šefas pažėrė didžiausias kiaušinienės kepimo klaidas: nekartokite jų
Aukščiausios klasės virtuvės šefai įspėja, kad pienas kiaušinienėje – klaida. Nors daug kas sako, kad taip kiaušinienė išeina skanesnė, pasirodo, pienas duoda daugiau žalos nei naudos.
Danas Joinesas, vadovaujantis keletui įvairių įvertinimų sulaukusių restoranų Londone, sako, kad į kiaušinienę įpylę pieno sugadinsite jos skonį. Jis kalbėjo:
„Jokiu būdu į kiaušinienę nepilkite pieno – taip praskiesite skonį ir kiaušinienę išeis kaip guma. Daug geriau sviestas.
Visą laiką kiaušinienę kepėte neteisingai: šefai pažėrė patarimų
Aukščiausios klasės virtuvės šefai įspėja, kad pienas kiaušinienėje – klaida. Nors daug kas sako, kad taip kiaušinienė išeina skanesnė, pasirodo, pienas duoda daugiau žalos nei naudos.
Danas Joinesas, vadovaujantis keletui įvairių įvertinimų sulaukusių restoranų Londone, sako, kad į kiaušinienę įpylę pieno sugadinsite jos skonį. Jis pataria:
„Jokiu būdu į kiaušinienę nepilkite pieno – taip praskiesite skonį ir kiaušinienė išeis kaip guma. Daug geriau sviestas.
Visą laiką kiaušinienę kepėte neteisingai: štai, kokias klaidas darote
Žymusis virtuvės šefas Gordonas Ramsay labai rimtai žiūri į kiaušinienes. Jis virėjus vertina pagal tai, kaip jie sugeba iškepti šį populiarų pusryčių patiekalą.
„YouTube“ patalpintame vaizdo įraše G. Ramsay aiškino: „Į mūsų virtuvę atėjus naujam šefui visada pirmiausia paprašome iškepti kreminės kiaušinienės. Jei jie moka iškepti tobulą kiaušinienę, tada aišku, kad tai – puikus virėjas.“
Tad kaip kulinarijos ekspertai kepą tobulą kreminę kiaušinienę (angl.
Minkštučiai kepti varškėtukai: taps šeimos mylimiausiais
Šį sekmadienį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gabrielė Žutautaitė dalinosi netradicinėmis, bet labai gardžiomis idėjomis pusryčiams – nuo Izraelietiškos kiaušinienės iki sumuštinių su plėšyta kiauliena.
Laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis pasakojo, kad senovėje lietuviai valstiečiai maistą ruošdavo kartą per dieną, o pusryčiams būdavo valgoma tai, kas liko nuo vakar dienos.
Kiaušinienė kitaip – gailėsitės neparagavę anksčiau
Šį sekmadienį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gabrielė Žutautaitė dalinsis netradicinėmis, bet labai gardžiomis idėjomis pusryčiams – nuo Izraelietiškos kiaušinienės iki sumuštinių su plėšyta kiauliena.
Laidos viešnia Gabrielė, tinklaraščio pusryciams.com įkūrėja, pasiūlys netradicinius pusryčius – ji gamins Izraelietišką pomidorinę šakšuką su fetos sūriu ir žaliąją šakšuką su špinatais.
Šeštadienio pusryčiams – nepaprasto skonio kiaušinienė ir kvapnus obuolių pyragas
Tai yra laikas, kai namai kvepia obuoliais. Jei ieškote naujo obuolių pyrago recepto, Ali skuba į pagalbą. Ir tai ne šiaip sau paprastas pyragas, o su karamele ir nuostabiu migdoliniu kremu. Susigundėte? „Tik atsargiai, kad nereiktų miegoti ant sofos!” – perspės Ali su Gian Luca.
O Gian Luca šeštadienio rytą pradės nuo pusryčių – izraelietiškos kiaušinienės šakšuka. Tai puikus būdas neišeinant iš namų keliauti po pasaulį.
Kiaušinienė su 1 netikėtu ingredientu: skonis lyg pyrago!
Dažniausiai pusryčiams verdame kiaušinius, kepame kiaušinienę. Aš rekomenduoju pusryčiams ( nors galima šią kiaušinienę kepti ir ne tik pusryčiams ) išsikepti kiaušinienę su viena netikėta daržove, kuri kiaušinienę pavers tiesiog tikru pyragu. Tai - sodo ir daržo karalienė cukinija. Reikės: 4 kiaušinių, 0.5 puodelio sutarkuotos cukinijos, mocarelos sūrio, žalumos (krapų, petražolių, svogūno laiškų), druskos, pipirų, sviesto kepimui.
Ruošdami kiaušinienę darote esminę klaidą – atskleidė stebuklingą gudrybę
Ko gero, visi žmonės kuo puikiausiai žino, kad pusryčiai yra būtina, jeigu norime turėti energijos visą dieną, o vakare nepersivalgyti. Nors sveikų pusryčių variantų yra be galo daug, gana dažnas žmogus renkasi visiems žinomą ir laiko patikrintą receptą, kurį nesunku paruošti net ir tam žmogui, kuris į virtuvę užsuka itin retai. Tai – kiaušinienė... Turbūt paprasčiausiai nerastume žmogaus, kuris nemokėtų jos iškepti. Tačiau dažnas daro vieną esminę klaidą.
Vaikinas pusryčius paverčia menu: tam reikia keptuvės ir kiaušinio
Pusryčiai – neatsiejama kiekvieno ryto dalis. Kiekvienoje šalyje jie – vis kitokie, tačiau dažniausiu jų pasirinkimu tampa kiaušiniai, blyneliai bei įvairios košės. Ne be reikalo sakoma, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, kuriam reikia skirti daugiausiai dėmesio ir savo laiko. Vis dėlto vienas meksikietis savo pusryčius pavertė tikru menu. Tūkstančiai žmonių mėgsta fotografuoti maistą, tačiau Michele Baldini kuriami patiekalai iš kiaušinių nustebina ir visko mačiusius.
Štai kas nutiks, jei kasdien suvalgysite bent po 1 kiaušinį
„Kažkada kiaušinis buvo vadinamas baltymų įsisavinimo etalonu. Dėl šio apibūdinimo sutariama ir dabar. Dažniau kyla diskusijos, kada vertingiau valgyti kiaušinį – ryte ar vakare?“, – sako Artūras Sujeta, sveikos mitybos ir gyvensenos specialistas. Jis rekomenduoja virtą kiaušinį ar keptą omletą valgyti per pusryčius, ypač jeigu vėliau dienos metu planuojama sportuoti ar aktyviau judėti. Vakare patariama valgyti minkštai virtą kiaušinį.
Kamera turėjo tai užfiksuoti: Tori Vikk šeimininkauja virtuvėje
„Visko būna, kai valgau. Todėl dažniausiai prie jūsų aš ir nevalgau“, - pametusi kelis kąsnius kiaušinienės savo kolegoms tarė Tori Vikk. Ji tuoj pat surado kuo išvalyti grindis. „Valgau, kaip kiaulė“, - negailėjo sau kritikos mergina. „Tai nieko, šiek tiek drėbtelėjai pikantiško padažo“, - ją ramino Žygis. Tačiau tik dingusi iš kadro Tori Vikk privertė juoktis visus.
V.Kurpienė. Priežastys, kodėl kiaušinius geriau valgyti vakare, o ne per pusryčius
Komentuoja sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė, knygos „Balansas: skanus maistas ir sveikos gyvensenos idėjos aktyviems žmonėms“ viena iš autorių. Dažnai girdime, kad JAV ir Vakarų Europos šalių mokslininkai daro baltymų ir angliavandenių lyginamuosius tyrimus ir teigia, kad iš ryto yra sveikiau valgyti baltyminius pusryčius, pavyzdžiui, omletą ar varškę. Pusryčiai iš baltymų, anot jų, leidžia ilgiau jausti sotumą palyginti su angliavandeniais.