• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Švelni datulių karamelė, traškus pagrindas, sūrūs žemės riešutai ir šokoladas. Šie veganiški „snickers“ batonėliai yra tarsi skani svajonė.

Reikės:

  • 3 puodelių Medjool (ar kitokių) datulių (gaunasi apie 20 datulių);
  • 1 puodelio žemės riešutų sviesto;
  • 2 v. š. maca miltelių (nebūtina, jeigu neturite);
  • 1 puodelio avižinių miltų;
  • 1 1/4 puodelio sūdytų žemės riešutų;
  • 200 g juodojo šokolado (veganiško, virš 70% kakavos);
  • 1 v. š. kokosų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos.

Išimame kauliukus iš datulių ir užpilame jas karštu vandeniu 20 minučių. Laikui praėjus, nusunkiame, bet vandens likusio nuo datulių neišpilame.

Į virtuvinį kombainą dedame datules, riešutų sviestą, maca miltelius ir druską. Įpilame 3 valgomus šaukštus vandens, kuriame mirko datulės. Smulkiname, kol gausis vientisa, kreminės tekstūros karamelė.

REKLAMA
REKLAMA

Atidedame 2/3 karamelės į dubenėlį, o į karamelę, likusią virtuviniame kombaine, dedame avižinius miltus. Smulkiname, kol masė gausis vientisa.

REKLAMA

Formą, kurią naudojate snickers batonėliams gaminti, išklokite kepimo popieriumi, kad būtų lengviau išimti. Patariame naudoti kepimo formą, kurios matmenys 30×12. Formos dydis gali šiek tiek skirtis, tik tuo atveju batonėliai bus plonesni.

Į paruoštą indą perkelkite mišinį su avižų miltais. Įdėkite jį į šaldymo kamerą apie 20 minučių, kad šiek tiek sukietėtų ir būtų lengviau išlyginti pagrindą. Ištraukus, ranka arba mentele išlyginkite mišinį, kad tolygiai pasiskirstytų. Ant viršaus dėkite datulių karamelę, taip pat paskirstydami tolygiai. Berkite sūdytus žemės riešutus. Įdėkite į šaldymo kamerą mažiausiai 3 valandoms, kad gerai sustingtų.

REKLAMA
REKLAMA

Laikui praėjus išimame, supjaustome norimo dydžio batonėliais ir padengiame šokoladu. Šokoladą susmulkiname, dedame kokosų aliejų ir tirpiname mikrobangų krosnelėje intervalais po 15 sekundžių ir taip keturis kartus. Po kiekvieno karto pamaišome mentele, kad šokoladas lengviau tirptų.

Vieną po kito dedame “snickers” batonėlius, dviejų šakučių pagalba gerai apvoliojame šokolade, kad pasidengtų ir perkeliame ant lėkštės ar lentelės su sviestiniu popieriumi. Kartojame, kol visi batonėliai bus padengti šokoladu, leidžiame šokoladui sustingti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticblondie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų