Ingredientai:
- 500 g kiaulienos kumpio/ mentės / sprandinės
- Druskos pagal skonį
- Žiupsnis juodųjų pipirų
- 1 a. š. persilado prieskonių
- 1 a. š. kiaulienos prieskonių
- 2 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- 0,5 poro
- 1 morka
- Čili, pagal skonį
- 4 bulvės
- 0,5 brokolio
- Lauro lapas
- Aliejaus, kepimui
- Vandens
- 1 v. š. kukurūzų miltų
- 2 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, petražolės, svogūnų laiškai ir pan.
Kiaulieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, prieskoniais. Svogūną, porą supjaustome pusžiedžiais, morką sutarkuojame, česnaką ir čili pasmulkiname.
Keptuvėje apkepiname mėsą, kol šiek tiek apskrus. Sudedame smulkintas daržoves ir pakepiname. Sudedame kubeliais pjaustytas bulves. Užpilame vandeniu, kad apsemtų. Metame lauro lapą, pabarstome druska. Troškiname apie 20 minučių. Beriame brokolį supjaustytą žiedais, žalumynus.
Pakaitiname keletą minučių. Aliejuje išmaišome miltus. Sudedame į troškinį. Kaitiname, kol padažas sutirštės. Valgiau su burokėlių mišraine, bet puikiai šalia tiktų ir rauginti agurkai ar kopūstai.