30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugina kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“.
Kiekvieną šeštadienį laidos žiūrovai galės stebėti, kokiuose regionuose svečiuojasi laidos vedėjai bei sužinoti netikėtus maisto receptus.
Pita su kiaulienos sprandine ir tzatziki padažu
Ingredientai:
- 25 g viso grūdo kvietinių miltų;
- 200 g šviesių kvietinių miltų;
- 170 g vandens;
- 7 g mielių;
- 20 g alyvuogių aliejaus;
- „Mėsos brolių“ marinuotas sprandinės kepsnys „Pipirinis“;
- 80 g natūralaus jogurto;
- 1 raudonas svogūnas;
- 120 g šviežių agurkų;
- Rukola;
- Citrinos žievelė;
- Citrinos sultys;
- Mėta;
- Kalendra;
- Bazilikas;
- Petražolės;
- Rukola;
- Pipirai ir druska.
Gamyba:
Pirmiausia pasigaminame pitos tešlą. Į indą sudedame miltus, pilame vandens, tada sudedame mieles ir įpilame aliejaus. Viską sumaišome ir paliekame apie 1,5 val. kad tešla iškiltų.
Kol tešla kyla, pasigaminame tzatziki padažą. Į indą sudedame sutarkuotus agurkus, natūralų jogurtą, dalį mėtos, kalendros, baziliko, įspaudžiame citrinos sulčių ir patarkuojame citrinos žievelės. Tuomet pagardiname druska ir pipirais bei viską išmaišome.
Į įkaitintą grilių dedame kepti „Mėsos brolių“ kiaulienos kepsnius. Tuomet iš tešlos formuojame apvalius blynus ir dedame kepti šalia kepsnių. Kadangi pitos iškepa greičiau, joms iškepus uždengiame drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų. Iškepus kepsniams, juos supjaustome plonomis juostelėmis ir tada pradedame formuoti pitą.
Pitą formuojame taip: į pitą dedame rukolos salotų, tzatziki padažą, tada dedame 3-4 juostelės mėsos, ant viršaus uždedame kalendros, mėtos, baziliko, supjaustytą raudoną svogūną ir apšlakstome citrinos sultimis. Lenkiame per pusę ir ragaujame!
Skanaus!
„Maisto kelias“ – kiekvieną šeštadienį, 9.30 val., tik per TV3!