kiaulienos

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kiaulienos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kiaulienos“.

Šis guliašas pagal Dalią sužavės visus: receptą verta išbandyti

„Beieškodama nuotraukose kokį receptą jums paskelbti, net pati nustebau, kad dar esu neparašiusi apie visiškai paprastą patiekalą Vengrišką guliašą. Vengrijoje, jam paruošti naudojama jautiena, raudonieji svogūnai, daržovės ir bulvės. Viskas viename. Mes kažkaip daugiau esame įpratę prie kiaulienos guliašo. Tad, šį kartą lietuvišką variantą ir aprašysiu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2024-02-05

Pasakė, kiek kartų per savaitę galima valgyti kiaulieną: nerizikuokite sveikata

Kai už lango spaudžia šaltukas, norisi sotesnio maisto, tad mitybos racioną papildo ir daugiau patiekalų iš mėsos. Kiaulienos nugarinę įprasta naudoti šašlykams, tačiau ji puikiai tiks ir orkaitėje keptiems sultingiems kepsniams, o su prieskoninių žolelių bei medaus marinatu tikrai sužadins skonių receptorius ir nustebins šeimos narius. Tačiau gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad kiauliena – riebi mėsa, tad reikėtų jausti saiką.
2024-01-16

Super skanūs ir greiti Liucijos kepsniukai: kartosite ne kartą

„Greitiems, skaniems ir sotiems pietums ar vakarienei – kiaulienos kepsneliai užkepti sūriu ir svogūnais. Patiekalą pagaminsite labai greitai, tik daugiau laiko užtruks išlaukti, kol kepsniai iškeps. Bet juk gardžių valgių galima kartais šiek tiek ir palaukti…  Kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, o sūris, majonezas ir svogūnai atstoja padažą. Šiuos kepsnelius patiekite su mėgstamais priedais – bulvėmis, ryžiais, salotomis, troškintomis daržovėmis ir pan.
2023-09-07

Šis kiaulienos sprandinės receptas sužavės visus: skonis vertas 10 balų

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas lankėsi Birštone. Įkvėpti šio miesto apylinkių vedėjai žiūrovus nustebino paruošę pitą su kiaulienos sprandine ir tzatziki padažu.
2023-08-05

Taip marinuota kiaulienos sprandinė išeina tobulo skonio: išbandykite

Kiauliena – bene dažniausiai pirkinių krepšelyje atsidurianti mėsos rūšis, o savo populiarumo ji nepraranda ir atėjus pavasariui bei prasidėjus grilinimo sezonui. Tačiau sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė atkreipia dėmesį, kad kiaulienos patiekalais reikėtų mėgautis saikingai.
2023-04-21

Šašlykų mėsa bus minkštutėlė: tereikia 1 produkto

Pasiilgę šilumos, bičiulių kompanijos gamtoje ir čirškinamos mėsos kvapo jau planuojame smagias savaitgalio išvykas. Tiesa, prieš jas svarbu išsirinkti visiems tinkantį mėsos marinatą, kuris kepsnius ne tik suminkštintų, bet ir prisotintų netikėtų skonių. O štai dėl jų gali susiginčyti net geriausi draugai – kiekvienam savas mėsos paruošimo būdas atrodo geriausias.
2022-05-27

Šie kiaulienos kepsneliai patiks visiems: tiks ir pietums, ir Velykoms

„Ieškantiems greitai paruošiamos vakarienės idėjų – kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu per 30 minučių (ar mažiau!). Kartais juk taip sunku sugalvoti ką čia vėl paruošus vakarienei, tad visada gerai pasižvalgyti ir pasižymėti greitos vakarienės receptus. Ir be abejo, kuo mažiau ingredientų, tuo geriau. Taip paruoštais kepsneliais galite nustebinti ne tik šeimos narius, bet ir svečius.
2022-04-07

Gardus ir greitas perlinių kruopų troškinys: vertas geriausio įvertinimo

„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite, mes, bulvių mėgėjai, šiame troškinyje jų nepasigedome“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val: 1,5 st perlinių kruopų; 1 morka; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; 500 g kiaulienos kumpio; 300–500 ml sultinio / vandens; 30 g sviesto; 1 a. š. džiovintų žolelių; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis aliejaus.
2022-01-19

Žiemą rinkitės šiuos produktus: jūsų organizmas padėkos

Orams tampant vis žvarbesniems norisi sotaus, šildančio, daugiau kalorijų turinčio maisto. Vis tik, mitybos specialistų teigimu, tam, kad išliktume žvalūs ir sveiki, pagrindinių mitybos principų pamiršti nereikėtų ir žiemą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad žiemą populiariausios išlieka tradicinės lietuviškos daržovės, be to, išauga smulkintos mėsos pardavimai.
2021-12-09

Minkštutėlė šoninė pagal Audronę: tinka tiek pietums, tiek užkandžiui

„Ruduo, tai ir patiekalai mano virtuvėje rudeniški. Priviriau šoninės, kuri gardi tiek karšta, tiek šaltam užkandžiui su duonos riekele, agurkėliu ar pomidoru. O pagaminti tai išties lengviau negu lengva, tik truputį reikia laiko“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės: 1 200 gr kiaulienos šoninės; 2–3 svogūnų galvučių; 3–4 lauro lapelių; juodų pipirų; druskos. Kiaulienos šoninę užpyliau vandeniu ir pastačiau virti. Užvirus vandeniui, jį nupyliau.
2020-10-26
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų