Apsilankęs Vievyje šeimos – mamos Nijolės ir dukros Ivetos – kepyklėlėje „Tai‘Veta“, kurioje kepami lietuvių pamilti kepiniai – nuo šakočio iki kibinų – Gian Luca artėjančių Velykų proga parodė, kaip pasigaminti itališką šventinį kepinį.
Tradicinis itališkas Velykų pyragas
Reikės:
- 7 kiaušinių;
- 500 g miltų;
- 30 ml pieno;
- 220 g cukraus;
- Vanilinio cukraus;
- Kepimo miltelių;
- 100 g sviesto;
- Spalvotų pabarstukų;
- Citrinos.
Gaminimo eiga:
Į maišytuvą mušame kiaušinius, beriame cukrų ir viską gerai išmaišome. Dedame kambario temperatūros sviestą, leidžiame masei susijungti.
Sumaišome miltus su kepimo milteliais, įtarkuojame citrinos žievelės. Į tešlą pilame pieno, vanilinio cukraus ir beriame miltus. Tešlą suformuojame ir leidžiame 20 min. pailsėti šaldytuve.
Tešlą padalijame į 4 dalis ir formuojame dešreles. Iš jų susukame pynutes ir dedame aplink kepimo žiedą.
Ant viršaus dedame 4 kiaušinius ir juos papuošiame tešla. Viską aptepame kiaušinio plakiniu ir papuošiame spalvotais pabarstukais.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iškepus pagardiname cukraus pudra. Skanaus!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!