• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar kartą įsitikinau, kad genialumas slypi paprastume. Ir kas pasakys, kad čia neskanu? Skanu, oi kaip skanu. Man šitie pietūs prilygsta geriausio namų restorano patiekalui, nes tai paprastas, jaukus ir šiltas maistas. Viskas ko reikia, kad šeima būtų soti ir laiminga“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Dar kartą įsitikinau, kad genialumas slypi paprastume. Ir kas pasakys, kad čia neskanu? Skanu, oi kaip skanu. Man šitie pietūs prilygsta geriausio namų restorano patiekalui, nes tai paprastas, jaukus ir šiltas maistas. Viskas ko reikia, kad šeima būtų soti ir laiminga“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 4. Užtrukite apie 30 min.

  • 4 – 6 didelės bulvės;
  • 1 kiaušinis;
  • Druskos pagal skonį;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Aliejaus, kepimui.
  • Padažui:
  • 150 g sūdytos šoninės;
  • 1 svogūnas;
  • 300 ml virtų miško grybų;
  • Keli svogūnų laiškai.​​​​​​​

Bulves nuskutame, svogūną nulupame, nuplauname ir sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina arba smulkia tarka. Įmušame kiaušinį. Pagardiname druska, pipirais.

Gerai išmaišome. Kepame blynus gerai  įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol blynai iškeps ir gražiai apskrus.

REKLAMA
REKLAMA

Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame į keptuvę ir kepiname, kol ši gražiai apskrus. Sudedame smulkintą svogūną ir pakepiname, kol šis taps  auksinės spalvos. Sudedame virtus grybus ir pakaitiname viską dar keletą min.

Iškeptus blynus sudedame į indą, užpilame grybų ir spirgučių padažu,  pabarstome smulkintu svogūnu, uždengiame dangčiu ir leidžiame šiek tiek pastovėti, kad skoniai susidraugautų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų