• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart laidoje šefas išdavė savo firminio mamos obuolių pyrago receptą – jo skonis nukels jus į vaikystę.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart laidoje šefas išdavė savo firminio mamos obuolių pyrago receptą – jo skonis nukels jus į vaikystę.

REKLAMA

Sekmadienio laidoje Gian Luca lankėsi Anykščių rajone ir iškart išdavė vis dar nesuprantantis, kodėl lietuviai taip myli obuolių sūrį ir nė nesupranta, kodėl jis vadinamas sūriu. Todėl apsilankė „Marijos trobelėje“ išsiaiškinti šio patiekalo gamybos subtilybes.

Gian Luca susipažino su Mindaugu ir Vita – miestiečiais, prieš šešerius metus iš Vilniaus persikrausčiusiais gyventi į kaimą ir ėmusiais gaminti tautiečių pamiltus obuolių sūrius.

Ūkio šeimininkai pasakoja, kad gimus pirmajai dukrai planavo į sodybą atvykti praleisti tik vasarą, tačiau užburti gražiausių vasaros saulėlydžių nusprendė – į Vilnių nebegrįš.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo kieme augančių obelų nubyrėjus obuoliams šeima suprato, kad tiek sulčių neišgers, tad pasiūlius Mindaugo mamai pabandė išvirti obuolių sūrį.

REKLAMA

Pirmą kartą išvirė apie 100 obuolių sūrių ir nuvažiavę į muges lietuviai juos tiesiog išgraibstė, tad šeima suprato – veiklą reikia plėtoti. Dabar obuolių sūrių jie parduoda apie tris tonas per metus!

Išklausęs visą ūkio gimimo istoriją, Gian Luca stebėjo visą obuolių sūrio gamybos procesą. Paragavus sūrio ir įvairiausių derinių su juo, virtuvėje ir toliau karaliavo obuoliai – Gian Luca pagamino savo mamos firminį obuolių pyragą.

REKLAMA
REKLAMA

Firminis Gian Lucos mamos obuolių pyragas

Reikės:

  • 150 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g miltų;
  • 1 vnt. citrinos žievelė;
  • 8 g kepimo miltelių;
  • 1 vnt. stiklinė pieno;
  • 1 kg obuolių.

Gaminimo eiga:

Nulupame obuolius ir išimame sėklytes. Į dubenį dedame kambario temperatūros sviestą, cukrų ir kiaušinius. Gerai išmaišome.

Į masę beriame kepimo miltelius ir miltus. Įtarkuojame vienos citrinos žievelę. Maišant pilame pieną. Supjaustome obuolius riekelėmis.

Kepimo skardą padengiame miltais ir supilame tešlą. Ant jos tolygiai sudėliojame obuolių riekeles. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Patiekiame atvėsintą su ledais. Skanaus!

Raso, kad idekite sviesto.. okiek to sviesto recepte neparasyta. Kitas dalykas blogos proporcijos 1kg obuoliu per daug jie netelpa , arba tešlos bus per mazai. Obuoliu reiketu 750 g.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų