Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.
- Apie 1 kg jautienos kumpio / mentės;
- 1 svogūnas;
- 2 morkos;
- 3 skiltelės česnako;
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 0,5 a. š. maltų lauro lapų;
- 600 ml sultinio;
- 3 v. š. pomidorų padažo;
- Šlakelis aliejaus;
- 1 v. š. miltų;
- 1 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, petražolės, svogūnų laiškai.
Jautieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, lauro lapais. Paliekame pasimarinuoti apie 0,5 val.
Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, morkas griežinėliais, o česnaką pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame daržoves ir pakepiname keletą min, kol šios šiek tiek suminkštės.
Sudedame jautieną ir pakepiname, kol ši šiek tiek apskrus. Užpilame sultiniu, pagardiname dar šiek tiek druska ir troškiname dar apie 30 min.
Troškinį pabarstome miltais, įmaišome pomidorų padažą ir pakaitiname, kol padažas sutirštės. Pagardiname smulkintais žalumynais. Valgėme su virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais.